Το Περιστέρι του Νίκου Παπανικολόπουλου κέρδισε και τον Παναθηναϊκό

Το Περιστέρι του Νίκου Παπανικολόπουλου κέρδισε και τον Παναθηναϊκό

Το εντυπωσιακό Περιστέρι θριάμβευσε και κόντρα στον Παναθηναϊκό εντός έδρας (82-78), αποδεικνύοντας ξανά ότι διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα, καθώς επιβλήθηκε των πρωταθλητών Ελλάδας για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο.
Η ομάδα των δυτικών Προαστίων ανέβηκε στο 8-3 και συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με τον Προμηθέα Πάτρας νικώντας για δεύτερη διαδοχική σεζόν το «τριφύλλι» στο κλειστό της οδού Κένεντι, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν για πρώτη φορά φέτος στην Basket League κι έπεσαν στο 10-1.
Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν άριστα διαβασμένο και κατόρθωσε να επιβάλλει το ρυθμό του και το… νόμο του μετά το φινάλε της πρώτης περιόδου. Στον αντίποδα η ομάδα του Ρικ Πιτίνο που έπαιξε χωρίς τον Νικ Καλάθη στο δεύτερο ημίχρονο λόγω προβλήματος στο γόνατο, προβλημάτισε έντονα, λίγο πριν τη «διαβολοβδομάδα» και τις αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (17/12) και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (19/12).
Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι και προηγήθηκαν 7-2, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 22-15. Το Περιστέρι όμως έμεινε πιστό στο πλάνο του και κυριάρχησε και στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 40-37 στο ημίχρονο.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ιδανικό για το Περιστέρι. Βρίσκοντας πολλές λύσεις στην περιφέρεια και παίζοντας καλή άμυνα προηγήθηκε 50-39, ενώ στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 68-52. Οι φιλοξενούμενοι με τον Κώστα Παπαδάκη στην πεντάδα τους, καθώς ο Νίκος Παππάς ήταν εκτός δωδεκάδας, κατόρθωσαν να πλησιάσουν, αλλά το Περιστέρι δεν ανησύχησε ποτέ πραγματικά και μένοντας ψύχραιμο πήρε τη μεγάλη νίκη με 82-78.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ… ΝΤΟΥΕΤΟ: Ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις μάχες κάτω από τα καλάθια, καθώς έκανε το δικό του πάρτι. Ο Ανγκολέζος σέντερ σε περίπου 21 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 12 πόντους και μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ σ’ ένα εντυπωσιακό double double. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Ουίλιαμ Χάτσερ με 14 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Μπι Τζέι Μπλέικ με 12 πόντους. Πρώτος σκόρερ του αγώνα και του Παναθηναϊκού ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός πήρε έξι περισσότερα ριμπάουντ από το Περιστέρι, αλλά έχοντας μόλις 19/34 βολές δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Σημαντικό νούμερο οι 25 ασίστ των γηπεδούχων, με τους «πράσινους» να έχουν 20 λάθη. Σπουδαία «δουλειά» και τα 12 κλεψίματα των παικτών του Παπανικολόπουλου, ενώ για το «τριφύλλι» δεν είχαν αντίκρισμα τα 9 κοψίματα.
basketa,gr