Στα χέρια της Αστυνομίας άλλοι δύο Ρομά που πυροβολούσαν στο Αριοχώρι

Στα χέρια της Αστυνομίας άλλοι δύο Ρομά που πυροβολούσαν στο Αριοχώρι

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται πλέον οι τρεις από τους τέσσερις Ρομά δράστες που την παραμονή των Χριστουγέννων πήγαν σε καφενείο στο Αριοχώρι και άρχισαν να πυροβολούν κατά ομοφύλων τους.
Από τους πυροβολισμούς είχε τραυματισθεί ελαφρώς ένας ομόφυλός τους. Οι τέσσερις Ρομά κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας..

Πυροβολισμοί
Το περιστατικό είχε συμβεί το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στο Αριοχώρι, όταν τέσσερις Ρομά, τρεις άντρες και μια γυναίκα, πήγαν σε καφενείο του χωριού, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ.
Στο χώρο του καταστήματος βρίσκονταν ως θαμώνες πέντε Ρομά. Έπειτα από διαπληκτισμό στο χώρο του πάρκινγκ οι τρεις άντρες -με τη γυναίκα να παραφυλάει και να παροτρύνει τους υπολοίπους- άρχισαν να πυροβολούν. Ένας 33χρονος Ρομά τραυματίσθηκε ελαφρά από σκάγια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σκάγια από τους πυροβολισμούς προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.
Οι τέσσερις δράστες αμέσως μετά το περιστατικό επιβιβάσθηκαν σε όχημα και εξαφανίσθηκαν. Η Αστυνομία τούς είχε ταυτοποιήσει και πρόκειται για δύο αδέλφια, 40 και 34 ετών, και άλλα δύο αδέλφια, έναν 30χρονο και την 32χρονη αδελφή του.

Νέες συλλήψεις
Πριν από λίγες ημέρες στη Ροδοδάφνη Αιγίου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 34χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Καλαμάτας για την υπόθεση αυτή. Ο 34χρονος είχε εντοπισθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων.
Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας άλλοι δύο δράστες. Ο 40χρονος αδελφός του 34χρονου που συνελήφθη στο Αίγιο και η 32χρονη γυναίκα.
Και γι’ αυτούς είχαν εκδοθεί από την ανακρίτρια Καλαμάτας εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι τελευταίοι δύο συλληφθέντες έλαβαν από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί.

Της Βίκυς Βετουλάκη