Νέα αρχή, χωρίς σπατάλες, για τον εορτασμό της Υπαπαντής ανακοίνωσε ο Θ. Βασιλόπουλος

Νέα αρχή, χωρίς σπατάλες, για τον εορτασμό της Υπαπαντής ανακοίνωσε ο Θ. Βασιλόπουλος

Το κόστος του γεύματος της Υπαπαντής από το Δήμο Καλαμάτας προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων, ήταν θέμα που απασχολούσε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και γενικότερα την τοπική κοινωνία.

Αυτά μέχρι πρότινος, διότι η δεξίωση της περασμένης Κυριακής, την οποία παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας στους επίσημους προσκεκλημένους του και τη συνοδεία τους για τον εορτασμό της Υπαπαντής, πιθανότατα ήταν η τελευταία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επόμενα χρόνια.

 Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε προχθές το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έκλεισε τον κύκλο της, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια ο Δήμος θα πρέπει για τον εορτασμό της πολιούχου του να διοργανώνει, αντί για γεύματα, εκδηλώσεις μουσικές, θρησκευτικές, διαλέξεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τόσο το θρησκευτικό όσο και το πολιτιστικό αποτύπωμα της εορτής.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ακόμη ότι στο γεύμα της Κυριακής προσήλθαν 240 άτομα, ότι το κόστος ανά άτομο ήταν 24 ευρώ, ενώ το συνολικό ανήλθε στα 5.760 ευρώ.

Ο δήμαρχος είπε ότι μια πρόταση είναι να προσφέρονται κεράσματα στον κόσμο στο Πνευματικό Κέντρο, όπως το κέρασμα που δίνεται στα μέλη των Φιλαρμονικών που συμμετέχουν στον εορτασμό.

Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους της Πολιτείας που προσέρχονται στον εορτασμό, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα διοργανώνεται ένα γεύμα σε χώρο, όπως το Δεσποτικό.

Η ανακοίνωση αυτή του δημάρχου έτυχε της ιδιαίτερα θετικής αποδοχής εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως του Βασίλη Τζαμουράνη, του Μανώλη Μάκαρη, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο εκπρόσωπος της οποίας, Δημήτρης Οικονομάκος, υπογράμμισε ότι επί χρόνια η παράταξή του τονίζει ότι τα λεφτά για το γεύμα της Υπαπαντής σπαταλώνται χωρίς λόγο. Επίσης, ότι αντί για αυτή τη δεξίωση ο δήμαρχος θα έπρεπε να προσφέρει γεύμα μόνο στους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας που έρχονται στη γιορτή.

Παράλληλα, το θέμα των εκδηλώσεων χρήζει αναθεώρησης, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την επαναφορά του πανηγυριού…

Α.Π.