Παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για αλκοόλ βεβαίωσε η Τροχαία στη Μεσσηνία

Παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για αλκοόλ βεβαίωσε η Τροχαία στη Μεσσηνία

Μπορεί να ζούμε σoν καιρό του κορωνοϊού, αλλά οι έλεγχοι της Τροχαίας, συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την παράβαση της εβδομάδας, με παραβάσεις να βεβαιώνονται και στη Μεσσηνία.

Στο πλαίσιο λοιπόν του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σε επίπεδο Επικράτειας, από 971 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 22.360 οχήματα και βεβαιώθηκαν 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (922), της Αττικής (604), της Κορινθίας (278), της Πιερίας (270), του Κιλκίς (227) και των Ιωαννίνων (196).

Στη Μεσσηνία από τις 9 έως τις 15 Μαρτίου, συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία της Τροχαίας και πραγματοποιήθηκαν 115 έλεγχοι. Διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 3 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Β.Β.