Καθημερινά τροχαία στην Καλαμάτα

Καθημερινά τροχαία στην Καλαμάτα

Αδιαμφισβήτητα ο κυριότερος παράγοντας για ένα τροχαίο είναι η απροσεξία του οδηγού που το προκάλεσε.
Για το λόγο αυτό καθημερινά στους δρόμους της Καλαμάτας πληροφορούμαστε για τροχαία, με πολλά από αυτά να είναι σε συγκεκριμένα σημεία.
Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που έμμεσα προκαλούν ένα τροχαίο, όπως η στάθμευση στις γωνίες των διασταυρώσεων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ορατότητα για οδηγούς. Θα πρέπει, λοιπόν, Δήμος και Τροχαία να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν τις διασταυρώσεις με τα συχνά τροχαία και τι μπορεί να γίνει, αφού καθημερινά αποδεικνύεται ότι ελάχιστοι σέβονται τον ΚΟΚ. Άραγε, πόσοι οδηγοί ξέρουν ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα σε συγκεκριμένη απόσταση από τις διασταυρώσεις;
Και αν ξέρουν, πόσοι το τηρούν;
Οπότε, δυστυχώς, θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε κινήσεις όπως να τοποθετήσει κολωνάκια, που δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να παρκάρουν σε τέτοια σημεία, ενώ η Τροχαία να βγει «με το βούρδουλα» (κλήσεις) και «να γράψει» αυτούς τους οδηγούς, μήπως και σεβαστούν επιτέλους τον ΚΟΚ.

Π.Μπ.
Υ.Γ.: Υπάρχουν και οι απόψεις του στυλ «φταίνε οι δρόμοι», «να μπουν φανάρια», να μπουν σαμαράκια.
Ακόμη κι αν φταίνε οι δρόμοι, αν πηγαίνεις με την ταχύτητα που ορίζει ο ΚΟΚ, δεν είναι επικίνδυνοι.
Όσο για τα φανάρια. δεν είναι πάντα λύση και ούτε γίνεται να τοποθετούνται παντού.
Αναφορικά με τα σαμαράκια, αν δει κάποιος τη νομοθεσία θα πληροφορηθεί ότι δεν μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε σημείο, όπως, για παράδειγμα, στη Ναυαρίνου ή στη Νέα Είσοδο.