Την Πέμπτη στην Πύλο η κηδεία του Θανάση Φιλιππόπουλου

Την Πέμπτη στην Πύλο η κηδεία του Θανάση Φιλιππόπουλου

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Θανάσης Φιλιππόπουλος, η κηδεία του οποίου θα γίνει την Πέμπτη, στις 3.30 μετά το μεσημέρι,  στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο.

Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος είχε έντονη και δυναμική πολιτική δραστηριότητα. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος βάφτισε και το γιο του, Λεωνίδα. Ήταν υποψήφιος αιρετός νομάρχης Μεσσηνίας, ενώ εκλέχτηκε και δήμαρχος Πύλου.

Γεννήθηκε στο Κορυφάσιο (1934)  και  σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υπήρξε βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977 μέχρι το 1993. Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος κινητοποιήθηκε για την κατασκευή του νοσοκομείου μετά το σεισμό του 1986 ζητώντας τη συνδρομή Μεσσηνίων που ζούσαν στο εξωτερικό.

Διετέλεσε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το Φεβρουάριο του 1987 μέχρι το Μάρτιο του 1989.

Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Φιλιππόπουλου

Η Τοπική Οργάνωση ΚΙΝΑΛ Δήμου Πύλου-Νέστορος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Φιλιππόπουλου, ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977 μέχρι το 1993, ενώ διετέλεσε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το Φεβρουάριο του 1987 μέχρι τον Μάρτιο του 1989.

Κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας ο Θανάσης Φιλιππόπουλος κινητοποιήθηκε για την κατασκευή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά το σεισμό του 1986, καταφέρνοντας να πετύχει τη συνδρομή Μεσσηνίων που ζούσαν στο εξωτερικό προς υλοποίησή του.

Επίσης διατέλεσε δήμαρχος Πύλου 1999-2002.

Με σεβασμό και συγκίνηση αποχαιρετάμε τον άνθρωπο που όλοι γνωρίσαμε, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του.

Με βαθιά θλίψη,

οι συνδημότες σου-σύντροφοί σου!