Τρέχουμε, αλλά… προσέχουμε τα παιδιά

Τρέχουμε, αλλά… προσέχουμε τα παιδιά

Η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση παιδικών καθισμάτων ήταν οι δύο παραβάσεις που ελέγχθηκαν στοχευμένα την προηγούμενη εβδομάδα από τροχονόμους σε όλη την Ελλάδα. Στη Μεσσηνία τα «πήγαμε» πολύ καλά με τα παιδικά καθίσματα, όμως το πόδι μας φαίνεται να παραμένει κολλημένο στο γκάζι.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», την εβδομάδα από 3 έως 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 20.761 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών

Σε όλη την Ελλάδα, από 961 συνεργεία της Τροχαίας που συγκροτήθηκαν, ελέγχθηκαν συνολικά 20.761 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.229 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 107 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (660), της Αττικής (594), της Πιερίας (388), της Φθιώτιδας (246), της Κορινθίας (215) και του Κιλκίς (194).

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 235 έλεγχοι. Δε βεβαιώθηκε καμία παράβαση για τα παιδικά καθίσματα, ενώ για υπερβολική ταχύτητα βεβαιώθηκαν  46.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Β.Β.