Τέλη Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση για Καλαμάτα – Ριζόμυλο στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Τέλη Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση  για Καλαμάτα – Ριζόμυλο στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Αθανασόπουλος: “Συζητάμε επί της συγκεκριμένης μελέτης που έφτασε από το Υπουργείο” 

Τελευταίο στα θέματα που έθιξε ο δήμαρχος Μεσσήνης αλλά πάντα στην «πρώτη γραμμή» επικαιρότητας, ο δρόμος Καλαμάτα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος δε θα μπορούσε να λείπει απ’ τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. 

Ο κ. Αθανασόπουλος υπενθύμισε ότι η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης και ήδη έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες φορείς και επαγγελματίες ιδιώτες, που έχουν καταθέσει τις απόψεις τους. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι στοχεύει στα τέλη Ιουνίου να διεξαχθεί ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κοινό, όπου άπαντες θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ ο Δήμος έχει σκοπό να ζητήσει κάποιες αλλαγές, τις οποίες και θα τεκμηριώσει, πάνω στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έφτασε από το αρμόδιο υπουργείο. 

Υπενθύμισε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου αναζήτησε αυτή τη μελέτη και μόλις έφθασε στα χέρια του, αναρτήθηκε σε κεντρικό σημείο του Δημαρχείου, για να έχουν γνώση της όλοι οι δημότες. Πρόσθεσε, δε, ότι η πόρτα του ήταν και παραμένει ανοικτή σε όποιον πολίτη θέλει να ενημερωθεί πάνω σ’ αυτή. 

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος έχει άποψη και ποια μελέτη προτιμά, αυτή ή την προηγούμενη, την παραλιακή, απάντησε ότι αυτή τη χρονική στιγμή, ως συλλογικό όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο ίδιος ως δήμαρχος, καλούνται να γνωμοδοτήσουν πάνω στη συγκεκριμένη μελέτη που ήρθε από το υπουργείο και όχι πάνω στο τι αρέσει στον καθέναν. 

Επισήμανε, μάλιστα, ότι κάθε δρόμος αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και διαβεβαίωσε τους δημότες της Μεσσήνης ότι και στη συγκεκριμένη μελέτη ο Δήμος θα διεκδικήσει όλα τα απαραίτητα για την αναπτυξιακή πορεία του. 

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι εξετάζεται και η περίπτωση οι επόμενες ανοικτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης να διεξαχθούν στο «Φιλοσοφικό Κέντρο» λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Του Κώστα Γαζούλη