Όλο το καλοκαίρι επί ποδός οι έλεγχοι της Τροχαίας

Όλο το καλοκαίρι επί  ποδός οι έλεγχοι της Τροχαίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κάθε Παρασκευή και Κυριακή

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας παίρνει η Αστυνομία κατά τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Τα μέτρα για το καλοκαίρι

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

-Αύξηση εμφανούς τροχονομικής αστυνόμευσης, με την παρουσία περιπολικών και δικύκλων σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικότερα σε χώρους που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον

-Εντατικοποίησηελέγχων σε τουριστικά λεωφορεία, τετράκυκλες μοτοσικλέτες (γουρούνες), Δ.Χ.Ε. ταξί, καταστήματα ενοικιάσεως δικύκλων, ανασφάλιστα οχήματα, καθώς και σε δίκυκλα που οδηγούνται από ανήλικους, χωρίς άδεια οδήγησης

-Συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικώνελέγχων

-Εκδήλωση εντατικών μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων

-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση στα φορτηγά

Υπενθυμίζεται ότι έως 28 Ιουνίου ισχύουν οι διατάξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον κατά περίπτωση επιτρεπόμενο αριθμό επιβαινόντων σε οχήματα. Παράλληλα, από 19 Ιουνίου έως 13 Σεπτεμβρίου θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων και εθνικών οδών, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων κατά τις μέρες εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Οι απαγορεύσεις αυτές αφορούν στα εξής τμήματα των δρόμων της Πελοποννήσου:

Κάθε Παρασκευή, από ώρα 16.00 έως 21.00, για το ρεύμα εξόδου:

 *Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

*Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης  (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

*Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

Κάθε Κυριακή, από ώρα 15.00 έως 22.00, για το ρεύμα εισόδου:

*Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο   ρεύμα προς Αθήνα, από τα διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

*Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

*Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Από τις απαγορεύσεις αυτές εξαιρούνται οχήματα για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, υδροφόρες για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα, φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση κ.ά.

Της Βίκυς Βετουλάκη