Αναρριχητές «ποντικοί» μπούκαραν σε διαμερίσματα για να κλέψουν

Αναρριχητές «ποντικοί» μπούκαραν σε διαμερίσματα για να κλέψουν

Σπίτια στα οποία έμπαιναν αφού σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια, έκλεβαν ένας 19χρονος Ρομά μαζί με συνεργούς του. Η μέθοδος της αναρρίχησης από τα μπαλκόνια έχει κάνει εντονότερη την εμφάνισή της τον τελευταίο χρόνο, με ομάδες να επιδίδονται σε αυτή και μόνο.

Στη νέα αυτή περίπτωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές και απόπειρες σε σπίτια που βρίσκονταν είτε στην παραλία της Καλαμάτας είτε στη Βέργα και στα οποία έμπαιναν νυχτερινές ώρες.

Από τα μπαλκόνια
Καθώς είχαν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα κλοπές με αυτή τη μεθοδολογία, έπειτα από έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 19χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, το Μάιο διέπραξαν τρεις κλοπές σε σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, καθώς  και δύο απόπειρες.

Αναλυτικά, ανήμερα την Πρωτομαγιά αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου σε σπίτι κοντά στη Μαρίνα Καλαμάτας και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2000 ευρώ.

Από τις 4 έως τις 6 Μαΐου παραβίασαν πόρτα σε σπίτι κοντά στην παραλία, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Στις 7 Μαΐου αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου, παραβίασαν  μπαλκονόπορτα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος έβαλε τις φωνές και τράπηκαν σε φυγή.

Την ίδια ημέρα, λίγα τετράγωνα πιο κάτω, αναρριχήθηκαν σε άλλο μπαλκόνι, παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος και αφαίρεσαν 570 ευρώ,  κοσμήματα αξίας 2.600 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Ταυτοποιήθηκε 19χρονος
Η τελευταία περίπτωση που έχει εξιχνιασθεί είναι στις 13 Μαΐου στη Βέργα, όπου αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου και παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού.  Αφαίρεσαν 70 ευρώ, όμως φεύγοντας ο 19χρονος εγκατέλειψε σε κοντινό σημείο τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε. Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι ήταν ιδιοκτησίας του και είχε παραποιήσει την πινακίδα κυκλοφορίας, με σκοπό να παραπλανήσει τις Αρχές.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και από μαρτυρίες ταυτοποιήθηκε ο 19χρονος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πλαστογραφία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του 19χρονου σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του.

Της Βίκυς Βετουλάκη