Μίλτος Χρυσομάλλης: «Παύει η ασυδοσία των μπαχαλάκηδων να είναι δικαίωμα»

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Παύει η ασυδοσία των μπαχαλάκηδων να είναι δικαίωμα»

«Τα δύο πιο σύντομα πλέον ανέκδοτα στην πολιτική είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και ότι η Αριστερά είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Γιατί τελικά έχει παραβιάσει κάθε λέξη του Συντάγματος», ανέφερε σκωπτικά ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ανταπαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικών και «χουντικών» ρυθμίσεων.

«Περίσσεψαν οι λόγοι σας για προστασία του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, λες και δυο μέρες τώρα συζητάμε την κατάργηση του άρθρου 11 του Συντάγματος. Πύρινοι λόγοι για την κατάλυση δήθεν των δημοκρατικών ελευθεριών, για την ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Και τα λέτε, ποιοι; Εσείς, που δε διστάσατε να ρίξετε χημικά και δακρυγόνα σε ένα εκατομμύριο κόσμο, σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και παιδιά, όταν θέλησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη Μακεδονία, τόνισε.

«Σας ακούμε να μιλάτε με πάθος για το δικαίωμα όλων να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, οπουδήποτε το επιθυμούν, με τους δικούς τους όρους, άσχετα από τα δικαιώματα των υπολοίπων που καταπατούνται. Δε σας ακούμε να έχετε να πείτε κάτι για τις εκκλήσεις των μικρομεσαίων εμπόρων του κέντρου, που αν γλιτώσουν από το σπάσιμο και τη λεηλασία τα μαγαζιά τους, κάθε φορά που ξεκινά μια πορεία, είναι σίγουρο ότι δε θα βρουν ούτε έναν πελάτη μέσα! Δεν σας είδαμε να αντιλαμβάνεστε την ταλαιπωρία των εργαζομένων που προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους. Εμείς δε διαβάζουμε επιλεκτικά το Σύνταγμα ούτε το υπερασπιζόμαστε α λα καρτ. Υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των Ελλήνων αλλά και το δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας» σχολίασε ακόμη.