Νέες κλοπές και σύλληψη Ρομά στον Άρι

Νέες κλοπές και σύλληψη Ρομά στον Άρι

Δεν έχει τελειωμό η δράση των Ρομά με κλοπές στα χωριά της Μεσσηνίας, όπου καθημερινά καταγράφονται απανωτά περιστατικά με τους δράστες να καταστρέφουν περιουσίες και να κλέβουν ό,τι βρίσκουν.

Άλλη μια τέτοια περίπτωση εξιχνιάστηκε στην περιοχή του Άρι, όπου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης έναν 22χρονο Ρομά που κατοικεί στην περιοχή.

Την προηγούμενη μέρα, πρωινές ώρες, ο 22χρονος μαζί με συνεργούς του μπήκαν στην αυλή σπιτιού στον Άρι και από την αυλή και την αποθήκη αφαίρεσαν μία αντλία ποτίσματος, αλυσοπρίονα, ένα κονταροπρίονο, ένα χορτοκοπτικό και έναν τροχό συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Λίγες ώρες, όμως, μετά εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συγκεκριμένοι, κατά το διάστημα από 18 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου στον Άρι, είχαν διαπράξει ακόμη δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε αποθήκη, αυτοκίνητο και σπίτι.

Ειδικότερα, πριν από περίπου ένα 20ήμερο μπήκαν σε αποθήκη στον Άρι και αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό, μία συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, έναν τροχό, σετ με τρυπάνια και διάφορα άλλα εργαλεία, αξίας 1.000 ευρώ, καθώς κι ένα ποδήλατο.

Στις 18 Ιουνίου πάλι στον Άρι διέρρηξαν αυτοκίνητο και πήραν μια τσάντα που περιείχε τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα, 350 ευρώ και κλειδιά.

Τέλος, από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου παραβίασαν σπίτι στον Άρι, έψαξαν, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Β.Β.