Νέα παράταση για την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου

Νέα παράταση για  την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου

Σχεδόν ένα χρόνος για να ολοκληρωθεί μια απλή παρέμβαση

Εάν υπήρχε μετάλλιο υλοποίησης έργων, σίγουρα η πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, ένα τμήμα κάτι περισσότερο από 100 μέτρα, θα διεκδικούσε εκείνο της… αργοπορίας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η έγκριση νέας παράτασης ολοκλήρωσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020!

Για όσους και όσες έχουμε χάσει το… λογαριασμό, υπενθυμίζουμε ότι το έργο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου 2020, ενώ η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2019!

Έκτοτε δόθηκαν τρεις παρατάσεις, δηλαδή το έργο να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου και σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία προτείνει να δοθούν ακόμα εξήντα (60) μέρες, σημειώνοντας ότι για την παράταση δεν ευθύνεται ούτε ο ανάδοχος, αλλά ούτε θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος Καλαμάτας.

Μάλιστα, στην εισήγηση προτείνονται ολογράφως ενενήντα ημέρες παράτασης και αριθμητικά 60 ημέρες. Προφανώς, υπάρχει κάποιο λάθος, αφού το έργο πρέπει να παραδοθεί το Σεπτέμβριο αντί για τον Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, όταν για μία απλή παρέμβαση σε ένα μικρό τμήμα απαιτείται σχεδόν ένας (1) χρόνος, δε θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γίνει με το έργο ανάπλασης στην οδό Κολοκοτρώνη και στις άλλες παρακείμενες οδούς…

Α.Π.