Πλήρη στήριξη Νίκα στη δήλωση Σαμαρά για το φυσικό αέριο

Πλήρη στήριξη Νίκα στη δήλωση Σαμαρά για το φυσικό αέριο

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ρωτήθηκε και για τη δήθεν εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το φυσικό αέριο και τη διανομή του στην Περιφέρεια.

Απαντώντας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε την εκλογή του με θερμό τρόπο, κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι τον καλύπτει απόλυτα η δήλωση που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, περαιτέρω, το γεγονός, σημείωσε ότι “οι συναντήσεις με διάφορα πρόσωπα δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι το…ύποπτο. Και εγώ έχω διάφορες συναντήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά και τίποτα περισσότερο. Η θέση της Περιφέρειας είναι υπέρ της ΔΕΔΑ”.

Πρόσφατα, μάλιστα υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις κατά της ΡΑΕ κατά ισάριθμων αποφάσεων της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Με την πρώτη από τις εν λόγω αποφάσεις η ΡΑΕ, αφαίρεσε από την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) την αδειοδότηση κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τις υπόλοιπες δύο χορηγούσε σχετικές άδειες στην “Hellas Edil S.A.” για τις πόλεις Τρίπολη και Κόρινθο -άδειες τις οποίες, υπενθυμίζεται, η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί να μεταβιβάσει σε άλλη εταιρεία, την “Hellenic Natural Gas Distribution – Εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.

Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με επαφές του πρώην Πρωθυπουργού για το φυσικό αέριο, από το πολιτικό γραφείο του κ. Σαμαρά στη Μεσσηνία το σχολίασαν ως εξής: “Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχεται να ενημερωθεί από οποιονδήποτε επενδυτή επιθυμεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου και προφανώς δεν αναμιγνύεται ούτε ασχολείται με επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και συμφέροντα”. 

Α.Π.