Κινδύνευσαν επιχειρήσεις και καταυλισμοί Ρομά απ΄τη φωτιά στο Ασπρόχωμα – Υπόνοιες εμπρησμού

Κινδύνευσαν επιχειρήσεις και καταυλισμοί Ρομά απ΄τη φωτιά στο Ασπρόχωμα – Υπόνοιες εμπρησμού

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας χθες νωρίς το απόγευμα, καθώς λίγο μετά τις 4.00 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ασπροχώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς σε καλάμια και σε συνδυασμό με το δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή, σύντομα πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή «Παναγάκια» λίγο μετά τον ποταμό «Άρι». Έφθασε κυριολεκτικά μέχρι τις «αυλές» εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη και οι οποίες σώθηκαν χάρις στην αυτοθυσία των πυροσβεστών. Γύρω στις 5.30 μ.μ. σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση, η φωτιά πέρασε και στη βόρεια πλευρά του δρόμου και απείλησε επιχειρήσεις και καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι έκλεισε ο δρόμος Καλαμάτας – Μεσσήνης και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον κόμβο του «αεροδρομίου» προς την περιμετρική της Καλαμάτας.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 10 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, με 20 πυροσβέστες, 2 PZL της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έκαναν ρίψεις νερού, ,υδροφόρες από τους γύρω Δήμους καθώς και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μετά τις 7.00.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλή βλάστησης από βάλτους και καλάμια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για εμπρησμό και έρευνα διενεργεί το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Του Κώστα Γαζούλη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας