Με το πόδι «τέρμα στο γκάζι» 1 στους 4 Μεσσήνιους οδηγούς την εβδομάδα του Πάσχα

Με το πόδι «τέρμα στο γκάζι» 1 στους 4 Μεσσήνιους οδηγούς την εβδομάδα του Πάσχα

Με υπερβολική ταχύτητα «συνελήφθη» ένας στους τέσσερις Μεσσήνιους οδηγούς σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα του Πάσχα από την Τροχαία, ενώ μειωμένο εμφανίζεται το ποσοστό όσων κατελήφθησαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Οι έλεγχοι έγινα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.
 
Έλεγχοι
Την προηγούμενη, λοιπόν, εβδομάδα (από 29  Απριλίου έως 5 Μαΐου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις της υπερβολικής ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.141 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 27.950 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.576 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
 
Στη Μεσσηνία
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (592), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (408), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (387), της Πιερίας (308), της Φθιώτιδας (250) και της Χαλκιδικής (225).
Στη Μεσσηνία, το ίδιο διάστημα από τη Δευτέρα του Πάσχα έως την Κυριακή 5 Μαΐου συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 210 έλεγχοι.
Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 53 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα και 13 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Της Βίκυς Βετουλάκη