Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Για γέλια και για κλάματα οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Για γέλια και για κλάματα οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον κορωνοϊό οι συνεδριάσεις και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη και ειδικότερα μέσω του λογισμικού zoom.
Μέχρι εδώ όλα καλά και λογικά.

Το ζήτημα είναι, όμως, πώς πραγματοποιούνται αυτές και αν, τελικά, αρμόζουν στο ανώτατο συμβούλιο της πόλης.

Μέχρι σήμερα, πέραν του μπάχαλου με τους συνομιλητές που δεν κλείνουν τα μικρόφωνα, έχουμε δει συμβούλους να περπατούν, να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους και να οδηγούν, έχουμε ακούσει παιδάκια να φωνάζουν στη θάλασσα, έχουμε δει συμβούλους να είναι έτοιμοι να τους πάρει ο ύπνος, συμβούλους να περιφέρονται στο σπίτι τους και να παλεύουν να κρύψουν το τσιγάρο, όμως αυτά που είδαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν προηγούμενο.

Είδαμε, λοιπόν, συμμετέχοντα να κοιμάται- ναι, να κοιμάται κανονικά στο κρεβάτι του- με ανοιχτή την κάμερα, αλλά και συμμετέχουσα να βγαίνει τελευταία στιγμή, την ώρα της ψηφοφορίας, και να αναφέρει ότι ήταν στην εκκλησία, γι’ αυτό και δεν ήταν παρούσα, εικόνα και δήλωση που προκάλεσαν γέλια σε αρκετούς από το Σώμα.

Τα παραπάνω, που θυμίζουν φαρσοκωμωδία, είναι μόνο μερικά από τα σκηνικά που έχουμε αντικρίσει όσο παρακολουθούμε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν ξέρουμε αν η Δημοτική Αρχή και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούν ότι αυτή η εικόνα είναι φυσιολογική και τιμά το Σώμα, απλά σε εμάς τουλάχιστον φαίνεται κάπως, εκτός αν έχουν στόχο να γίνουν περίγελως στο διαδίκτυο και να ξεπεράσουν τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον οποίο ξεμάτιαζαν την ώρα της συνεδρίασης.
Π.Μπ.


Υ.Γ.: Προς τους συμμετέχοντες μια επισήμανση: υπάρχει η επιλογή να κλείνουν μικρόφωνο και κάμερα όποια στιγμή θέλουν…