Τα αρχαία της Υπαπαντής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Τα αρχαία της Υπαπαντής  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με πρώτο θέμα την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης.

Το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη ύστερα από αίτηση 20 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αν και πλέον φαίνεται ότι υπάρχει ομοθυμία να καταβληθεί προσπάθεια το υπουργείο να επανεξετάσει την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και να δώσει την έγκρισή του.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», όμως κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου επίσης έχει ανακοινωθεί ότι θα συζητηθεί η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής, αν και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή δε θα συμμετέχει στη συζήτηση,  αναμένοντας την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας, που είναι ο κύριος του έργου που πρόκειται να γίνει στην πλατεία της Υπαπαντής και, κυρίως, την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.