Η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 7 χρόνων στον Δ. Κουκούτση

Η εισαγγελέας πρότεινε  κάθειρξη 7 χρόνων στον Δ. Κουκούτση

Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα χθες ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 57 καταδικασθέντων όσον αφορά στο ύψος των ποινών ύστερα από την εισαγγελική πρόταση,

Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με την ανακοίνωση της απόφασης των δικαστών για τις ποινές.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, χωρίς να λείψουν και πάλι οι πιο ακραίες εκφράσεις.

Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό “σκάστε” σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».

Η εισαγγελέας της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρότεινε, από την πλευρά της, μεταξύ άλλων, την επιβολή κάθειρξης 13 χρόνων στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και κάθειρξη 7 χρόνων στον Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και δεν του αναγνώρισε το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό.

Α.Π.