Με ειδικές συνθήκες επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο Μίκης Θεοδωράκης

Με ειδικές συνθήκες επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο Μίκης Θεοδωράκης

Την προσεχή Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα ανακηρύξει επίτιμο δημότη τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην ειδική συνεδρίαση θα παραστεί η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και θα διαβάσει κείμενο που ετοίμασε ο Μίκης Θεοδωράκης για την τιμητική του διάκριση από το Δήμο Καλαμάτας.

Όμως, λόγω του κορωνοϊού, σε αυτή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστούν με φυσική παρουσία μόνο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το προεδρείο του Σώματος και οι εκπρόσωποι του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση με την υγειονομική κρίση δυσκολεύει και στη Μεσσηνία, λόγω της αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και της μεταπήδησης του νομού από το επίπεδο 1 ετοιμότητας στο επίπεδο 2 επιτήρησης, από το πράσινο στο κίτρινο χρώμα αντίστοιχα.

Γι αυτό το λόγο, τόνισε, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει με τη φυσική παρουσία μόνο των επικεφαλής και με τη συμμετοχή των υπόλοιπων μελών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται η συνάθροιση σε εσωτερικό χώρο περισσότερων από 50 ατόμων (στις συνεδριάσεις του Σώματος προσέρχονται οπωσδήποτε πιο πολλά άτομα, αν υπολογιστούν οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι δημοσιογράφοι).