Νεαρός Ρομά έκλεψε τραπεζική κάρτα και έκανε ανέπαφες συναλλαγές

Νεαρός Ρομά έκλεψε τραπεζική κάρτα και έκανε ανέπαφες συναλλαγές

Είκοσι δύο άτομα συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες στη Μεσσηνία, ανάμεσά τους και ένας νεαρός Ρομά που είχε κλέψει τραπεζική κάρτα και προέβαινε παράνομα σε ανέπαφες συναλλαγές.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συλλήψεις

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 964 άτομα, εκ των οποίων 753 ήταν Έλληνες και 211 αλλοδαποί, καθώς και σε 730 οχήματα.

Προσήχθησαν 99 άτομα, από τα οποία 57 ήταν Έλληνες και 42 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 63 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 271 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Δύο άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα ένας 35χρονος στον Άγιο Κωνσταντίνο, διότι οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 0,9 γραμμάρια κοκαΐνης και ένας αλλοδαπός στον Αγ. Γεώργιο γιατί κατείχε 1,3 γραμμ. χασίς

-Ένας 21χρονος Ρομά για απάτη. Τις προηγούμενες μέρες ο 21χρονος προσπάθησε να κάνει ανέπαφη συναλλαγή με τραπεζική κάρτα σε ζαχαροπλαστείο στο Ασπρόχωμα. Όμως δεν τα κατάφερε και έφυγε. Την κάρτα είχε κλέψει από γυναίκα στις 7 Οκτωβρίου, όμως η ιδιοκτήτρια την ακύρωσε και έτσι ο 21χρονος δεν μπόρεσε να κάνει την τελευταία αυτή συναλλαγή. Ωστόσο από την ημέρα που την έκλεψε και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου είχε καταφέρει να κάνει ανέπαφες συναλλαγές σε άλλα καταστήματα, αξίας περίπου 50 ευρώ. Εξαιτίας της τελευταίας αποτυχημένης προσπάθειας με την κλεμμένη κάρτα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία έπειτα από αναζήτηση τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Πάνω του βρέθηκε και η κλεμμένη κάρτα

-Ένας 31χρονος για καταδικαστικό έγγραφο από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου για διακεκριμένες κλοπές από το 2018

-Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Έντεκα αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη