Με παρατράγουδα ξεκίνησε η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese


10.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
 
Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese. Ωστόσο, είχαν προηγηθεί σκηνές απείρου κάλλους, με τη Δημοτική Αστυνομία να φτάνει στο σημείο και έπειτα από έλεγχο να βεβαιώνει παράβαση, με το πρόστιμο να φτάνει τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με τίτλο «Παράνομη η έκθεση της Περιφέρειας – πρόστιμο», αναφέρει τα εξής: «Η έκθεση που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ “Πελοπόννησος ΑΕ”, σε χώρο έμπροσθεν του Διοικητηρίου και σε χώρο παραχωρηθέντα από τον ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας, όπου έχει κατασκευασθεί ποδηλατόδρομος, διενεργείται χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Ν. 4512/2018 (άρθ. 115, παρ. 9).
Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, διενήργησε αυτοψία και συνέταξε έκθεση ελέγχου, αποτυπώνοντας την κατάσταση.
Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο (άρθ. 116), προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ».
Μιλώντας στο «Θάρρος» η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, για το παραπάνω συμβάν, δήλωσε ότι η άποψη του δημάρχου Καλαμάτας για τη συγκεκριμένη έκθεση ήταν εξ αρχής αρνητική, καθώς αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία, αλλά και το λιμάνι, για τη διεξαγωγή της. Συμπλήρωσε, όμως, ότι δεν περίμενε ποτέ η άρνηση του κ. Νίκα να μετατραπεί σε αυταρχισμό και αλαζονική νοοτροπία διοίκησης. 
Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη νέα Δημοτική Αρχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει να έχει «μια νέα αρχή» για τη συνδιοργάνωση μεγάλων και σοβαρών γεγονότων στην Καλαμάτα.
 
Στα της έκθεσης
Πέραν, όμως, όσων προηγήθηκαν, η έκθεση ξεκίνησε κανονικά και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.
Όπως έγινε γνωστό, μέχρι χθες το βράδυ είχαν στηθεί 58 περίπτερα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σήμερα.
Από το βήμα της έκθεσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μίλησε για μια πρωτότυπη ιδέα που προέκυψε μέσα από την ένωση φορέων, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι θα αλλάξει πολλά.
Όσο για τον εναλλακτικό τουρισμό, είπε ότι είναι ένας διαφορετικού είδους τουρισμός που χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση, ενώ ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει ως στόχο να αλλάξει όλη την προοπτική της γύρω από τον τουρισμό.
Σχετικά με τα είδη του ξεχωριστού αυτού τουρισμού που υπάρχουν τούτη τη στιγμή στην Περιφέρεια, ανέφερε το καταδυτικό πάρκο, τον αναρριχητικό τουρισμό, αλλά και τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών, δίκτυο που, όπως είπε, φτάνει τα 1.300 χλμ.
 
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση