Τριφυλία: Αναστάτωση και αντιδράσεις για μεταφορά αλλοδαπών κρουσμάτων κορωνοϊού από Φιλιατρά στην Ελαία

Τριφυλία: Αναστάτωση και αντιδράσεις για μεταφορά αλλοδαπών κρουσμάτων κορωνοϊού από Φιλιατρά στην Ελαία

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κοινότητα Ελαίας η πρόθεση της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να μεταφέρει εκεί αλλοδαπούς εργάτες γης από την περιοχή των Φιλιατρών που έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό όντες ασυμπτωματικοί.

Μετά από χθεσινή ευρεία σύσκεψη, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε αλλοδαπούς εργάτες γης στα Φιλιατρά, αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων αρχών, υπηρεσιών και φορέων, να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του και η δημοτική Αρχή Τριφυλίας ανέλαβε την ευθύνη εξασφάλισης χώρου καθώς και σίτισης των αλλοδαπών.

Σήμερα νωρίς το πρωί ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελαίας, Άρης Σκλάβος, ότι στο Κοινοτικό Κατάστημα, στο Κληροδότημα Βουδούρη στην πρώην Κοινότητα Ελαίας, πρόκειται να μεταφερθούν αλλοδαποί εργάτες γης από την περιοχή των Φιλιατρών οι οποίοι είναι συμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.

Στην Κοινότητα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, κάτοικοι κι ο πρόεδρος αντιδρούν κι εκφράζουν σφοδρές αντιρρήσεις και με νομικά επιχειρήματα.