Γρήγορα τεστ «drive through» σήμερα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γρήγορα τεστ «drive  through» σήμερα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

19 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τριήμερο στη Μεσσηνία και 23 ασθενείς στο νοσοκομείο

Έπειτα από ένα «εφιαλτικό» Σαββατοκύριακο με τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό να γίνεται τριψήφιος και τους διασωληνωμένους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία της χώρας τους 550, από χθες άρχισε να φαίνεται μείωση στα νέα κρούσματα. Ανάλογη της εικόνας της χώρας είναι και η  κατάσταση στη Μεσσηνία. Το τελευταίο τριήμερο επιβεβαιώθηκαν στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ 19 νέα κρούσματα, 14 εκ των οποίων το περασμένο Σάββατο, 2 προχθές Κυριακή και 3 χθες Δευτέρα. Οι 17 μέρες των μέτρων «ολικής απαγόρευσης» φαίνεται να αποδίδουν, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι να μειωθούν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, καθώς και ο αριθμός των θανάτων.

Η επιστημονική ομάδα θα αποτιμήσει στο τέλος της εβδομάδας όλα τα στοιχεία και θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό αν πρέπει ή όχι να επεκταθούν τα μέτρα και πέραν της 30ής Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ενώ ιδιαίτερα για τον κλάδο της «εστίασης» τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την ίδια ώρα η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη με 23 ασθενείς να νοσηλεύονται στην κλινική – covid19. Χθες Δευτέρα 5 ασθενείς πήραν εξιτήριο, ενώ το Σάββατο καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για τον 89χρονο, πασίγνωστο στην τοπική κοινωνία, Ηλία (Λάκη) Ηλιόπουλο, επί σειρά ετών «τελετάρχη» στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική, ενώ είχε διαπιστωθεί θετικός στον κορωνοϊό δύο ημέρες πριν. Να σημειωθεί, όμως, ότι αντιμετώπιζε βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Γρήγορα τεστ «drive through» σήμερα στην Καλαμάτα
“Drive through”, γρήγορο τεστ κορωνοϊού, από τις 8:30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. στο χώρο στάθμευσης του Μέγαρου Χορού Καλαμάτας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σήμερα πολίτες της Καλαμάτας που το επιθυμούν. Τα στοιχεία των πολιτών θα ταυτοποιούνται από υπάλληλο των κινητών μονάδων (η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας είναι υποχρεωτική) χωρίς να χρειαστεί να κατέβει κανείς από το αυτοκίνητό του. Κατόπιν οι πολίτες θα κάνουν το τεστ μέσα στο αυτοκίνητό τους και θα αποχωρούν. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα ειδοποιούνται εντός μιας ώρας μέσω email ή τηλεφώνου. Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη Τρίτη εξετάστηκαν 164 πολίτες της Καλαμάτας.

Την επόμενη Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, θα έχουν δυνατότητα για “rapid test” με την ίδια μέθοδο οι πολίτες της Μεσσήνης.

Του Κώστα Γαζούλη