Η “καραντίνα” δείχνει να αποδίδει στην Καλαμάτα – Κανένα θετικό κρούσμα στα χθεσινά “drive through”

Η “καραντίνα” δείχνει να αποδίδει στην Καλαμάτα – Κανένα θετικό κρούσμα στα χθεσινά “drive through”

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και 21 ασθενείς στην κλινική “covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Εκατοντάδες ήταν και χθες οι πολίτες της Καλαμάτας που έσπευσαν με το αυτοκίνητό τους στο χώρο του «πάρκινγκ» του Μεγάρου Χορού για να εξεταστούν με “rapid test” για τον κορωνοϊό από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία και με κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν 176 πολίτες και το πολύ ευχάριστο είναι ότι δε βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα στο νέο ιό! 

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βρεθεί τρία θετικά ανάμεσα σε 164 τεστ. Αυτό δείχνει ότι η επιδημιολογική εξέλιξη στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ύστερα από την έξαρση από τα μέσα Οκτωβρίου, και φαίνεται πως η καραντίνα αποδίδει. 

Εξέταση “drive through” θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την επόμενη Τρίτη και οι κάτοικοι της Μεσσήνης, μπροστά στο Κέντρο Υγείας της πόλης, ενώ σήμερα και αύριο κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα βρεθούν σε χωριά της Μεσσήνης, όπου θα εξεταστούν κάτοικοι και εργάτες γης. Συγκεκριμένα: 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Στέρνα: Κοινοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Χατζή: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Πεταλίδι: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Λογγάς: Δημοτικό σχολείο, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι- σύμφωνα με πληροφορίες- κατά το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να σταματήσει ο “μοριακός έλεγχος” από τον ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα και πλέον θα διενεργούνται μόνο “rapid test”. Αυτό θα γίνει με σκοπό τη συνεχή εξέταση μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους των μοριακών ελέγχων. 

Κατά την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία είχαν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 21 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς χθες τρεις ακόμα συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο. 

Λειτουργία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων

Το δε Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εξέδωσε και ανακοίνωση για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων.

Αναφέρει αναλυτικά: «Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 και με γνώμονα την προστασία των πολιτών που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, από τη Δευτέρα 23/11/2020 μειώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού για επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου κατά 70% και ανεστάλη η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε χρονίως πάσχοντες (διαβητικοί, ογκολογικοί, καρδιολογικοί, ψυχιατρικοί ασθενείς κ.λπ.), μετεγχειρητικούς ασθενείς και εγκύους.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27213 63693.

Τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Παρακαλούμε για τη συνδρομή όλων των πολιτών για να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όλα δείχνουν παράταση στο “lockdown” – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Παρά τη μικρή μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να τελειώσει το “lockdown” την προσεχή Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. 

Η παράταση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, χθες, για ακόμα μια μέρα, είχαμε στη χώρα τριψήφιο αριθμό θανάτων (101), ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έφτασαν τους 564. 

Του Κώστα Γαζούλη 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας