Συνεχίζεται… η προσπάθεια για ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου – Στοίχημα η λειτουργία του μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Συνεχίζεται… η προσπάθεια  για ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου – Στοίχημα η λειτουργία του μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το υποέργο της μεγάλης κερκίδας του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας στην κοίτη του Νέδοντα. 

Σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να προχωρήσει το έργο με ταχύτητα, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι για να ξεκινήσει η λειτουργία του Ανοιχτού Θεάτρου.

Το έργο είχε ενταχθεί στο σύνολό του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με 1.000.000 ευρώ. Όμως, αφαιρέθηκε η μεγάλη κερκίδα των 2.000 θεατών περίπου, όταν διαπιστώθηκε ότι οι υπολογισμοί που είχαν γίνει για την κατασκευή της ήταν λανθασμένοι. Έγινε, λοιπόν, όλο το υπόλοιπο σχεδόν έργο και έμεινε η μεγάλη κερκίδα να γίνει στη συνέχεια ως υποέργο. 

Το εκτελεσθέν έργο κόστισε περίπου 350.000 ευρώ, οπότε έμειναν περίπου 650.000 ευρώ για το υποέργο της κερκίδας. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 1.270.000 ευρώ περίπου. Ο Δήμος περιμένει να δοθεί, στο διαγωνισμό που θα γίνει, μια καλή έκπτωση, για να φτάσουν τα εγκεκριμένα 650.000 ευρώ, διαφορετικά το επιπλέον ποσό θα το καλύψει από δημοτικούς πόρους.

Για την έγκριση του υποέργου της μεγάλης κερκίδας ενημέρωσε ο Νίκος Μπασακίδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου και αποφασίστηκε να μπει στον προϋπολογισμό κωδικός για το συγκεκριμένο έργο. Τότε ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο στόχος είναι το έργο να έχει τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.