Ενημέρωση δημάρχου για την πορεία της πανδημίας με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Δήμου Καλαμάτας Παν. Χαλβατσιώτη

Ενημέρωση δημάρχου για  την πορεία της πανδημίας με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Δήμου Καλαμάτας Παν. Χαλβατσιώτη

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και ανασκόπηση των μέτρων που και τοπικά έχουν ληφθεί, πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου για θέματα υγείας και άθλησης, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.

Η συνάντηση, που εντασσόταν στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί με τον κ. Χαλβατσιώτη, περιλάμβανε επίσης συζήτηση για το σχεδιασμό του Δήμου τόσο για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας όσο και για ενδεχόμενο τρίτο κύμα το 2021.

Μάλιστα, εξετάστηκαν και παράμετροι που αφορούν στα εν ενεργεία σχέδια διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (Σχέδιο Ξενοκράτης κ.ά.), καθώς και η πιθανή υποστηρικτική συμβολή του Δήμου και των υπηρεσιών του -εφόσον απαιτηθεί- κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τέλος, συζητήθηκε η ενίσχυση δράσεων εθελοντισμού, μέσω ανάληψης πρωτοβουλιών, συμμετοχής δημοτών σε δράσεις ανάλογα με το αντικείμενό τους, αλλά και ενίσχυση ψηφιακών μορφών ενημέρωσης – εκπαίδευσης, μέσω των ΚΔΑΠ ή των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών.