Μήνυση Γιάννη Μπάκα για εξύβριση στον Παναγιώτη Χειλά

Μήνυση Γιάννη Μπάκα για  εξύβριση στον Παναγιώτη Χειλά

Μήνυση εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας (επικεφαλής Βασίλης Τζαμουράνης) Παναγιώτη Χειλά έκανε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, για εξύβριση τελούμενη μέσω του διαδικτύου.

Ο αντιδήμαρχος στην έγκλησή του αναφέρεται σε παρεμβάσεις με άρθρα και γραπτές ανακοινώσεις του Παναγιώτη Χειλά, που κατά τον Γιάννη Μπάκα συνιστούν εξύβριση και συκοφαντία εναντίον του.

Στα άρθρα αυτά, σύμφωνα με τον Γιάννη Μπάκα, ο Παναγιώτης Χειλάς τον περιγράφει ως “φασιστοειδές” και “πολιτικά χρήσιμο ηλίθιο” και τον εμφανίζει, μέσω μιας φωτογραφίας στην οποία απεικονίζεται και ο αντιδήμαρχος, σε μια εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Μπάκας στη μήνυσή του υπογραμμίζει ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος ή οπαδός ή συμμετείχε σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη φωτογραφία, ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι βρισκόταν για προσωπική του υπόθεση στη Μεσσήνη και τυχαία πέρασε από σημείο στο οποίο γινόταν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, “όπου χαιρέτισα κάποιους από τους παριστάμενους που ετύγχαναν γνωστοί σε εμένα”.

Τέλος, σημειώνει ότι ο Παναγιώτης Χειλάς με τα κείμενά του και τη φωτογραφία τον εξύβρισε, τον συκοφάντησε, τον μείωσε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, τον σπίλωσε ηθικά, με σκοπό να τον εξευτελίσει ως άνθρωπο και δημόσιο πολιτικό πρόσωπο.