Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στη Μεσσηνία και μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση στην Υγεία ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης

Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στη Μεσσηνία και μεγαλύτερη κρατική ενίσχυση στην Υγεία ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη 

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης είχε συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Ελένη Αλειφέρη, με την οποία συζήτησαν για την πορεία του νοσοκομείου, την «πίεση» που δέχεται από την πανδημία, αλλά και ζητήματα οικονομική φύσεως. 

Παράλληλα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων και Ειδικευμένων Ιατρών, ακούγοντας τα προβλήματά τους.

Ο κ. Χαρίτσης σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις εξήρε τη «μάχη» που δίνει το προσωπικό, όχι μόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά όλης της χώρας, για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Όπως σημείωσε, σε όλη τη χώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη λόγω του κορωνοϊού, ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όχι βέβαια στο βαθμό των κόκκινων περιοχών. 

Ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης – Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μεγάλη μάχη εδώ και ένα χρόνο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Επίσης, αναφέρθηκε σε παράπονα, στα οποία έχει γίνει και ο ίδιος δέκτης, σχετικά με τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αναγκάζονται να μετακινηθούν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν. Τόνισε, δε, ότι χρειάζονται οπωσδήποτε στη Μεσσηνία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, υπενθυμίζοντας και το ρόλο της Πρωτοβάθμια Υγείας, καθώς τα νοσοκομεία επιτελούν διαφορετικό έργο.

Ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα με την υποχρηματοδότηση της υγείας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το λόγο ότι τα χρήματα το 2021 που δόθηκαν στην υγεία είναι 600.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2020.

Κλείνοντας ο βουλευτής Μεσσηνία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τόσο των εργαζομένων όσο και της διοίκησης, προκειμένου να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να αντεπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες υποχρεώσεις τους. 

Από την πλευρά της η κα Αλειφέρη ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση για το σταθερό ενδιαφέρον που έχει για το νοσοκομείο, ενώ σημείωσε πως συμφώνησαν από κοινού ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει τη δυναμική να αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και να παρέχει απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής, τους επισκέπτες και τους τουρίστες.