Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Στ. Φενέκος και Θ. Φιλάνδρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Στ. Φενέκος  και Θ. Φιλάνδρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Υποψήφιος με το «Ποτάμι» ο Μεσσήνιος πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών»
 
 
 
Την πρώτη τους προεκλογική εκστρατεία στην Καλαμάτα ολοκλήρωσαν χθες στελέχη της «Κοινωνίας Αξιών» που εκτίθενται στο ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Η περιοδεία ήταν διήμερη και περιλάμβανε κι άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ μετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος Στέλιος Φενέκος και η Θεοδώρα Φιλάνδρα, οι δύο από τους τρεις συνολικά υποψήφιους ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», καθώς και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου της «Κοινωνίας Αξιών», Νικολέττα Διαμαντάκου.
Νωρίς το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου είχαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Μάλιστα, ο κ. Φενέκος, υποναύαρχος ε.α.,  κατάγεται από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από το Κοπανάκι, ενώ και η κα Διαμαντάκου έλκει την καταγωγή της από το Πεταλίδι.
 
Ίση πρόσβαση για όλους
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, καλωσορίζοντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, ευχήθηκε καλή επιτυχία και τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος στην άσκηση των καθηκόντων του.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δικαστήρια της Καλαμάτας και το κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έρευνα δικαστικών λειτουργών, που μεταξύ άλλων προτείνουν την κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου από την Καλαμάτα και τη μεταφορά του στην Τρίπολη, όπου, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν υποδομές, ενώ οι πολίτες θα ταλαιπωρούνται με τη μετακίνηση.
Αναρωτήθηκε τι θέλει, τελικά, να κάνει αυτό το κράτος στο χώρο της δικαιοσύνης και πώς φροντίζει να εξυπηρετεί το πολίτη.
Αναφερόμενος σε γενικότερα ζητήματα του χώρου, είπε πως πρέπει να υπάρχει ίση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες, είτε έχουν οικονομική άνεση για πληρώνουν υπέρογκα παράβολα είτε όχι.
 
Με το «Ποτάμι»
Από την πλευρά του, ο κ. Φενέκος σημείωσε ότι γνωρίζει τα ζητήματα του χώρου, μιας και έχει σύζυγο και κόρη νομικούς, και είπε πως ως «Κοινωνία Αξιών» διαμορφώνουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο νόμου που αφορά στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.
Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα ύπαρξης και των μικρών πολιτικών φορέων, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές έχουν γίνει δεκτοί και έχουν καταθέσει τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους στα αρμόδια υπουργεία και τον πρόεδρο της Βουλής
Για τη συνεργασία με το «Ποτάμι», εξ αρχής ο κ. Φενέκος είπε ότι η «Κοινωνία Αξιών» δε συμφωνεί με τον τρόπο που ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης χειρίστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών, όμως στο θέμα της Ευρώπης συμφωνούν σε πολλά πράγματα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη