7 σημαντικά συναισθήματα για μια επιτυχημένη σχέση

7 σημαντικά συναισθήματα για μια επιτυχημένη σχέση

Οι ουσιαστικές σχέσεις στηρίζονται σε βαθιά και ουσιαστικά συναισθήματα. Συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν αντέξει στο χρόνο.

Ωστόσο, καθώς τα χρόνια ανάμεσα σε δύο άτομα που έχουν σχέση περνούν, ένα είναι το ερώτημα που εγείρεται μετά από κάποιο διάστημα: «Πώς να την εντυπωσιάσω;»

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τη σχέση ζωντανή; Ποια συναισθήματα πρέπει να καλλιεργήσεις στο άτομο με το οποίο συμβαδίζεις; Εσύ και η σύντροφος σου πρέπει να συγκροτήσετε μια ομάδα που είναι δυνατότερη όταν είναι μαζί παρά όταν είναι ο καθένας μόνος του.

Οπότε, ας δούμε ποια συναισθήματα είναι αυτά που απογειώνουν τη σχέση σας:

  1. Ενθουσιασμός

Δεν γίνεται να μην υπάρχει.

Οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που προκαλούν το πάθος ανάμεσα στα δύο άτομα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην καθημερινότητά τους. Όταν συναντάς τη σύντροφό σου, ενθουσιάζεσαι; Θέλεις να την πάρεις αγκαλιά; Να τη φιλήσεις; Να συνευρεθείς ερωτικά μαζί της;

Οι επιτυχημένες σχέσεις βρίσκουν τρόπους να κρατούν το πάθος αναμμένο μέσα τους. Τα συναισθήματα τους φλογερά. Ακόμα κι αν για ένα μικρό διάστημα τα πράγματα ανάμεσα τους «παγώσουν», λόγω σημαντικών εξελίξεων στη ζωή τους πχ η γέννηση παιδιών, πάντα φροντίζουν να επαναφέρουν το πάθος στη σχέση τους και δεν το αφήνουν να εξαλειφθεί.

2.Άνεση

Το μεγαλείο της απλότητας.

Η άνεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά συναισθήματα που μπορεί να υπάρξει σε μια σχέση. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται και ωριμάζει καθετί όμορφο.

Δίχως άνεση, δεν μπορεί να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη. Πως αλλιώς να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε άτομα που παραμένουν «σφιγμένα» μεταξύ τους;

Η άνεση μεταξύ των δυο ατόμων μεγαλώνει και μεγαλώνει, ώσπου γίνονται οι άνθρωποι που μπορούν να μιλήσουν για τα πάντα μεταξύ τους. Δεν γίνονται φίλοι, αλλά κάνουν τις δύσκολες κουβέντες που αφορούν τη σχέση τους όταν αυτό χρειαστεί.

3.Σταθερότητα

«Πώς να την εντυπωσιάσω;» όταν υπάρχει σταθερότητα; Λογικό είναι να το σκεφτείς.

Στη γλώσσα της αυτοβελτίωσης, το ονομάζουμε «Συνέπεια».

Και συγκεκριμένα συνέπεια στην επιλογή σου. Η σκέψη ότι η σχέση θα τελειώσει με το παραμικρό πρόβλημα θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι.

Έχεις πράγματα να μάθεις και διάφορες εμπειρίες να μοιραστείς με το άτομο που έχεις επιλέξει. Αν λοιπόν βλέπεις να υπάρχει διάθεση από την άλλη πλευρά να είναι μαζί σου, να αντιμετωπίσει δυσκολίες και να σε υποστηρίξει τότε ίσως βοηθήσει τη σχέση σας να αναπαράγεις κι εσύ από την πλευρά σου τα αντίστοιχα συναισθήματα προς τον άλλο.

Αν το θες, δοκίμασέ το σωστά και ολοκληρωτικά.

4.Ασφάλεια

Από τα πιο καίρια συναισθήματα που θέλει προσοχή, διότι μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα.

Η ασφάλεια έχει παρόμοια στοιχεία με την άνεση και την εμπιστοσύνη που προαναφέρθηκε. Το να είσαι με ένα άτομο πρέπει να είναι ασφαλές για σένα και όχι να σου δημιουργεί συναισθήματα φόβου ή τρόμου.

Είναι άλλο πράγμα η διαφωνία και άλλο η βία. Φρόντισε να δημιουργείς την ασφάλεια που μπορείς, χωρίς ωστόσο να γίνεις δεδομένος. Είναι μια λεπτή γραμμή που, αν περάσεις, ενδεχομένως να μειώσει την έλξη στη σχέση σας.

5.Κοινή Προσμονή για το μέλλον

Μόνο σε περίπτωση που είστε αρκετό καιρό μαζί.

Εσύ και η σύντροφός σου θα πρέπει να μοιράζεστε ένα κοινό μελλοντικό στόχο, ένα κοινό όραμα, με κοινές αρχές και αξίες, στο οποίο συμπεριλαμβάνεστε αμφότεροι.

Δεν έχει σημασία να είναι κάτι «μεγάλο» όπως η δημιουργία οικογένειας ή η αγορά σπιτιού, αλλά και κάτι πιο απλό όπως τα σχέδια για ένα ταξίδι από κοινού.

Το πιο σημαντικό με τον κοινό σκοπό για το μέλλον είναι ότι δημιουργεί συναισθήματα όπως χαρά, προσμονή, προσδοκία και αυτό σας φέρνει πιο κοντά.

6.Πραγματική Θέληση

Η θεμελιώδης βάση.

Όταν είμαστε με το σωστό άτομο, μας ανεβάζει. Νιώθουμε άλλοι άνθρωποι. Γεμάτοι, ενεργητικοί, ευδιάθετοι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόκληση και εμπόδιο.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει όταν θέλουμε πραγματικά το άλλο άτομο. Τίποτα δεν ξεκινάει και δεν γεννάει τα σωστά συναισθήματα από την πραγματική θέληση.

7.Ευγνωμοσύνη

Το αίσθημα ευγνωμοσύνης είναι το κλειδί σε μία επιτυχημένη σχέση.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε εξαίρετη σχέση, τα δύο άτομα ξυπνούν και ευχαριστούν την τύχη τους που βρίσκονται μαζί και ξεκινάνε τη μέρα έχοντας ο ένας τον άλλο.

Η ευγνωμοσύνη εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Ένα κομπλιμέντο, μια κίνηση στοργής και φροντίδας, μια έκπληξη ή απλώς η ετοιμασία ενός δείπνου είναι μερικές ενέργειες που δείχνουν την εκτίμηση προς τη σχέση και δίνει τροφή στα συναισθήματα.

Και πριν κλείσουμε, θυμήσου:

Η δημιουργία μιας όμορφης σχέσης ξεκινά με τη δημιουργία μιας σειράς από συναισθήματα που μπορούν να διεγείρουν και να «μαγέψουν» τον κόσμο μιας γυναίκας και κατ’ επέκταση να εμπλουτίσουν με τον πιο όμορφο τρόπο τη σχέση σας.

Αξιοποίησε αυτή τη γνώση για να φέρεις τα καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή και τη σχέση σου.

Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που αξίζεις.

Και βρίσκεται μόνο στο χέρι σου.