Η υπερβολική ταχύτητα από τις βασικές παραβάσεις του Μαρτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η υπερβολική ταχύτητα από τις βασικές  παραβάσεις του Μαρτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κανένα θανατηφόρο στη Μεσσηνία, τρία ατυχήματα με τραυματισμούς

Με μέσο όρο 52 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα καθημερινά έκλεισε ο μήνας Μάρτιος για τις υπηρεσίες της Τροχαίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε επίπεδο τροχαίων ατυχημάτων στη Μεσσηνία δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Μάρτιο σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα με 30 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα
Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με πέντε νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 19 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 21 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, αλλά ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματία και δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων το Μάρτιο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν το αντικανονικό προσπέρασμα, οι παραβιάσεις σήμανσης, η παραβίαση προτεραιότητας και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Έλεγχοι
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το Μάρτιο συγκροτήθηκαν 512 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 8.520 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 54 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.132 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.622 για υπερβολική ταχύτητα. 110 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 135 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 111 για ΚΤΕΟ. 70 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 31 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 21 για παραβίαση σηματοδότη. 18 για αντικανονικό προσπέρασμα. 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 5 για αντικανονικούς ελιγμούς. 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη