Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα, σωματεία και φορείς τίμησαν την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην πρώτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, αλλά και η δημοτική παράταξη “Καλαμάτα Μπροστά”.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Χριστόπουλο, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο οποίος τόνισε ότι τα μηνύματα του αγώνα στο Πολυτεχνείο είναι και σήμερα επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες, οι οποίες αναγκάζουν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, τους νέους να φεύγουν από τη χώρα για να βρουν δουλειά, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να έχουν απώλειες στα δικαιώματα και τις αποδοχές τους, τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση να εργάζονται κατά δεκάδες χιλιάδες ως αναπληρωτές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε και μουσικό μέρος από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η δεύτερη συγκέντρωση διεξήχθη στην πλατεία 23ης Μαρτίου και οργανώθηκε από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Μετά το τέλος και των δύο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν πορείες στους δρόμους της Καλαμάτας.
Α.Π.