Ανάσταση για Καλαμάτα στο φινάλε, 2-0 το Αιγάλεω με Φελίπε, Τριανταφυλλάκη

Ανάσταση για Καλαμάτα στο φινάλε, 2-0 το Αιγάλεω με Φελίπε, Τριανταφυλλάκη

Ένα κακό παιχνίδι σήμερα στο Στάδιο της Παραλίας μετατράπηκε σε θρίαμβο για την Καλαμάτα στα τελευταία λεπτά.

Οι «μελανόλευκοι» ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στο Αιγάλεω, αλλά το γκολ δεν φαινόταν πουθενά στον ορίζοντα, μέχρι που στο 87’ ο Φελίπε, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι ως αλλαγή, με ένα σουτ και λίγη δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε και σε αντίπαλο, ξεκλείδωσε το 3ποντο για την τοπική μας ομάδα.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεαρός Καλαματιανός Βασίλης Τριανταφυλλάκης «σφράγισε» τη νίκη το μεσσηνιακό συγκρότημα με ένα δεύτερο γκολ. Με αυτό το 2-0, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Foottball League, η Καλαμάτα πανηγύρισε την επιστροφή της στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου, εκμεταλλευόμενη τις χθεσινές απώλειες των Ρόδιων ανταγωνιστών της.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με μια ευκαιρία για το Αιγάλεω στο 6ο λεπτό, έπειτα από λάθος διώξιμο του Μπακαγιόκο, όμως ο Μπαμπαρούσης δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει, πλασάροντας διαγώνια μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα όμως να κοντράρει πάνω στον Τσελεπίδη και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 36’ η Καλαμάτα ανταπέδωσε την ευκαιρία, με τον Κέρι να εκτελεί ένα κόρνερ από δεξιά, τον Μαρκόφσκι να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Μαγκάκης τοποθετημένος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 42’ η τοπική μας ομάδα δημιούργησε τη δεύτερη από τις τρεις μεγάλες της στιγμές στο παιχνίδι με τον Κωνσταντινόπουλο να βρίσκει τον Μαρκόφσκι μέσα στην περιοχή, εκείνος να γυρίζει τη μπάλα προς τα πίσω απ’ όπου ο Μπουσμπίμπα έπιασε το δυνατό σουτ, όμως ο Σικαλιάς απέκρουσε με αρκετή σιγουριά στο κέντρο της εστίας του.

Το β’ ημίχρονο δεν επιδέχεται κριτικής, έως το 80ό λεπτό περίπου, οπότε λες και το ξέσπασμα της βροχής μαζί με την πίεση του ρολογιού, αλλά και το «φρεσκάρισμα» που έκανε ο προπονητής των «μελανόλευκων», Νίκος Αναστόπουλος, από τον πάγκο, άλλαξαν τη …μοίρα της Καλαμάτας.

Ο Αναστασόπουλος, μετά από πάσα του Φελίπε, στο 82ο λεπτό έπιασε ένα «φαρμακερό» διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το αριστερό «Γ» του Σικαλιά.

Στο 86’ το Αιγάλεω που προσπάθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έκανε αισθητή την παρουσία του στην επίθεση, με τον Οικονομόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από φάουλ, η οποία όμως εξουδετερώθηκε σχεδόν εξ επαφής με τον ίδιο τρόπο από τον Αναστασόπουλο.

Στο 87’ όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο -και ήταν κατά παράδοξο τρόπο πολλοί, δεδομένων των περιορισμών για τη διάδοση του covid-19- θυμήθηκαν γιατί το ποδόσφαιρο είναι διαχρονικά ένα τόσο δημοφιλές παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις.

Τη διαφαινόμενη ισοπαλία ανέτρεψε ο Φελίπε με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής που κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του Αιγάλεω. Ήταν η αίσια κατάληξη μιας όμορφης φάσης που ξεκίνησε με διαγώνια μπαλιά του Αναστασόπουλου και προσποίηση του Σουμπίνιο, ο οποίος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια για να καταλήξει στον συμπατριώτη του, Βραζιλιάνο.

Το …κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 90’+3’ ο Τριανταφυλλάκης με σουτ μέσα από την περιοχή, κι αυτό μετά από μια «μαγική» φάση, με αλλεπάλληλες εναλλαγές της μπάλας από αριστερά, ανάμεσα στους Σουμπίνιο και Φελίπε.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Νατσιόπουλος (65′ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (80′ Αναστασόπουλος), Παυλίδης, Μπουσμπίμπα (65′ Σουμπίνιο), Μαρκόφσκι (80′ Φελίπε), Κέρι (66′ Αλεξόπουλος).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Μαγκάκης (23′ λ.τ Π. Βλάχος), Αναστασίου, Σπ. Βλάχος, Παπανικόλας, Οικονομόπουλος, Μαχαίρας (64′ Λάσκαρης), Σταματάκης, Κασνέτσι, Τσιλιγκίρης, Μπαρμπαρούσης (86′ Τσίτσαρης).

Ένταση με φιλάθλους(;) του Αιγάλεω
Αρκετά ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο Στάδιο της Παραλίας για το παιχνίδι της Καλαμάτας με το Αιγάλεω, λόγω του …ιστορικού παρελθόντος των δύο ομάδων.
Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και τους περιορισμούς στην είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες και μάλιστα το ανατολικό «κλουβί» φιλοξένησε 10-15 οπαδούς των φιλοξενουμένων.
Το αποτέλεσμα ήταν λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα να ξεσπάσει (λεκτική) αντιπαράθεση με ντόπιους φιλάθλους, που επαναλήφθηκε σε διάφορα σημεία του αγώνα.

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
χθες

Σαντορίνη-Ρόδος 1-0

Αστέρας Βλαχιώτη- Ιάλυσος 1-1

Σήμερα

Καλαμάτα-Αιγάλεω 2-0

Νίκη Βόλου-Καλλιθέα 1-0

-Το ματς Επισκοπή-Ασπρόπυργος αναβλήθηκε λόγω covid-19

Η βαθμολογία

1. Καλαμάτα 15                                8-2

2. Ιάλυσος 14     7-7

3. Ρόδος 13                         7-4

4. Καλλιθέα 12                  11-8

5. Επισκοπή 11                  5-3

6. Σαντορίνη 10                                4-4

7. Αιγάλεω 9                      5-10

8. Νίκη Βόλου 7                                4-5

9. Αστέρας Βλαχιώτη 6  3-7

10.Ασπρόπυργος 4                          3-7

-Εκκρεμούν οι αγώνες Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου και Επισκοπή-Ασπρόπυργος.

Η επόμενη αγωνιστική
Τρίτη 4 Μαΐου, 14.00

Σαντορίνη-Αστέρας Βλαχιώτη

Τετάρτη 5 Μαΐου

13.00 Νίκη Βόλου-Επισκοπή

17.00 Ιάλυσος-Καλαμάτα

17.00 Καλλιθέα-Αιγάλεω

-Το παιχνίδι Ρόδος-Ασπρόπυργος αναβάλλεται λόγω covid-19.