Ταξίδεψαν με το ΚΤΕΛ, αλλά δεν έφτασαν στον προορισμό τους τα 2 κιλά χασίς φούντα

Ταξίδεψαν με το ΚΤΕΛ, αλλά δεν έφτασαν  στον προορισμό τους τα 2 κιλά χασίς φούντα

Συνελήφθη 20χρονος που παρέλαβε το δέμα που ήρθε από Αθήνα

Άλλη μια υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ απασχολεί από χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά και τη σύλληψη ενός 20χρονου αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος παρέλαβε δέμα με 2 κιλά χασίς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκοινωνιακός φορέας χρησιμοποιείται για μεταφορά δεμάτων με παράνομο περιεχόμενο και ιδιαίτερα ναρκωτικά. Ο 20χρονος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκαν διώξεις για ναρκωτικά και όπλα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή αύριο.

Από Αθήνα
Έπειτα από πληροφορίες που είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στήθηκε επιχείρηση στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Μετά την άφιξη του δρομολογίου από Αθήνα, λίγα λεπτά πριν τις 9.00 το βράδυ, οι αστυνομικοί είδαν τον 20χρονο να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα σε χαρτοκιβώτιο από την αποθήκη του Σταθμού.

Αμέσως μόλις το παρέλαβε, τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και ερεύνησαν το πακέτο. Όταν το άνοιξαν, βρήκαν μια ζακέτα, τύπου φούτερ, με την οποία ήταν τυλιγμένες τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητες κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους 2.160 γραμμαρίων.

Πάνω από 2 κιλά
Οι τρεις συσκευασίες που είχε το ασυνόδευτο δέμα περιείχαν 1.117, 529 και 514 γραμμάρια χασίς, εξαιρετικής ποιότητας σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στα ΚΤΕΛ, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ο 20χρονος έχει απασχολήσει άλλες δύο φορές τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Της Βίκυς Βετουλάκη