Νέα κόντρα για την ΚΕΑΔΗΜ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Νέα κόντρα για την ΚΕΑΔΗΜ  στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι προχθές το βράδυ, στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2021. 

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας  Ρούτσης, και η αιτία που προκάλεσε την ένταση ήταν η εκ νέου ανάγκη για χρηματοδότηση της ΚΕΑΔΗΜ. 

Σε σχετική ερώτηση προς τον εισηγητή για το ποσό που έχει λάβει η κοινωφελής επιχείρηση μέσα στο έτος, ο κ. Ρούτσης απάντησε ότι είναι 70.000 ευρώ. 

Στο θέμα παρενέβη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης, ο οποίος είπε στο δήμαρχο να ζητήσει ευθύνες άμεσα από τους φυσικούς αυτουργούς του ταμειακού ελλείμματος των 93.000 ευρώ. 

Στο θέμα ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει υπέρ, πλην της χρηματοδότησης της ΚΕΑΔΗΜ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και 10 μήνες διαφωνεί (αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από τη Δημοτική Αρχή) με παράνομη απόφαση μισθοδοσίας του προέδρου της επιχείρησης. 

Υπέρ του θέματος, εκτός επίσης της ψήφισης της χρηματοδότησης στην ΚΕΑΔΗΜ, τάχθηκε και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, όπως εκφράστηκε δια στόματος του επικεφαλής της Τάσου Τσερπέ, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική. 

Απαντώντας στον κ. Τσερπέ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών σχολίασε ότι νιώθει πως εδώ ταιριάζει η παροιμία “χτυπάνε το γάιδαρο και πονάει το σαμάρι”, υπενθυμίζοντας το “χάλι” που βρήκαν στην κοινωφελή επιχείρηση, ενώ διερωτήθηκε αν προβληματίστηκε ποτέ ο κ. Τσερπές που είχε 3 χρόνια να έρθει ο απολογισμός της ΚΕΑΔΗΜ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν Δημοτική Αρχή ήταν η δική του παράταξη. 

Ο κ. Τσερπές απάντησε λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχουν πει όλα στο “φως” υπενθυμίζοντας πως οι ίδιοι είχαν ζητήσει έλεγχο και από το ‘11, με τον κ. Ρούτση να ανταπαντά: «Όλα στο φως, αλλά όταν ήσασταν Δημοτική Αρχή τα κρύβατε  στην ντουλάπα”. Στο θέμα παρενέβη και ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος είπε ότι “καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται”, ζητώντας να πάνε όλα στον εισαγγελέα. 

Πρόσθεσε, δε, ότι η Δημοτική Αρχή σκοπίμως αφήνει να “αιωρείται” το θέμα, για να το χρησιμοποιήσει και προεκλογικά, ενώ προσπάθησε να “μετακυλήσει” τις ευθύνες για όσα βρήκε ο ορκωτός λογιστής στην κοινωφελή επιχείρηση στον νυν δήμαρχο, λέγοντας ότι αυτός ήταν μέλος την εποχή εκείνη του Δ.Σ. και όφειλε να γνωρίζει τι γίνεται και όχι ο δήμαρχος… 

Η τοποθέτηση αυτή πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Αθανασόπουλου, με ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο να τελειώνει, κατά τα ειωθότα, με σφοδρή σύγκρουση νυν και τέως δημάρχου. Ο νυν δήμαρχος τόνισε ότι ο κ. Τσώνης ομολογεί δημόσια ακόμα μια φορά τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε το Δήμο, μην αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, προσθέτοντας πως στη θέση του θα ντρεπόταν να βγει, όχι μόνο στην πλατεία, αλλά και στο “παράθυρο” της τηλεδιάσκεψης, ενώ τον κάλεσε να μη βιάζεται για τις ευθύνες της ΚΕΑΔΗΜ, οι οποίες και θα αποδοθούν και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν… 

Η τροποποίηση του προϋπολογισμού πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς, εκτός των προαναφερομένων, καταψήφισε και ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, διευκρινίζοντας πως εξαρχής δεν είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό.