Κάρτα Υγείας για τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Κάρτα Υγείας για τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα επιμελητηριακά δεδομένα προχώρησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αφού σε συνεργασία με την Hellenic Healthcare Group, το City Hospital και το Κέντρο Αποκατάστασης Diaplasis δημιούργησαν την Κάρτα Υγείας. Πρόκειται για μια κάρτα που δικαιούνται όλα τα μέλη του, οι οικογένειές τους, καθώς και το προσωπικό των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι αφορά πάνω από 100.000 άτομα.

Χθες έγινε παρουσίαση της συγκεκριμένης κάρτας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Ξυγκώρο, να δηλώνει ότι το θέμα της υγείας είναι το βασικότερο για κάθε άνθρωπο κι έτσι πρέπει να υπάρχει πρόληψη, καθώς και υγειονομικές δομές σε κάθε περιοχή.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει «μια διαδικασία ανταποδοτικών υπηρεσιών» προς τα μέλη του, με τον ίδιο να εκτιμά ότι θα γιγαντωθεί με την ψηφιακή αναβάθμισή του, καθώς θα υπάρχουν πολλές παροχές προς τις επιχειρήσεις- μέλη του, κυρίως σε θέματα συμβουλευτικής- φοροτεχνικά- νομικά κ.λπ.

Μάλιστα, αποφασίστηκε η πρώτη δράση να έχει σχέση με τον τομέα της υγείας και έτσι δημιουργήθηκε η Κάρτα Υγείας, «μια προνομιακή κάρτα υγείας που θα δοθεί στους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, με την οποία θα έχουν προνομιακές τιμές και υπηρεσίες οι ίδιοι, οι οικογένειές τους, καθώς και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους».

Ο κ. Ξυγκώρος πρόσθεσε ότι οι διοικήσεις των δομών υγείας με αυτή την προσφορά τους απέδειξαν εμπράκτως το ρόλο της Κοινωνικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία στο άμεσο μέλλον θα ενδυναμωθεί και με άλλες κοινές δράσεις και συνέργειες.

Με τη σειρά της η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ομίλου HHG, Έλενα Σκουλούδη, ανέφερε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας, ενώ δήλωσε τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη συνεργασία, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της συγκεκριμένης κάρτας υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου των Diaplasis και City Hospital, Βασίλης Τζωρτζάκης, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του HHG που, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση που τους έγινε να συμμετάσχουν στην εν λόγω προσφορά στον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας της Μεσσηνίας, κάτι που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον των ανθρώπων της HHG για το νομό. 

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Ξυγκώρο για τη συνεργασία κατά το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να δημιουργηθεί η κάρτα υγείας, ενώ τόνισε ότι η Diaplasi και το City Hospital είναι πάντα δίπλα στο Μεσσήνιο πολίτη και στόχος τους είναι η υγεία για όλους.

Τέλος, ο επιστημονικός διευθυντής του Diaplasis, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, χαιρέτισε με τη σειρά του τη συνεργασία που ανακοινώθηκε χθες και δήλωσε χαρούμενος, αφού αφορά Καλαματιανούς και Μεσσήνιους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όλο αυτό το εγχείρημα να αποδώσει στο μέλλον και τα μέλη που θα αποκτήσουν την Κάρτα Υγείας να απολαύσουν όποια υπηρεσία τους χρειαστεί.

Όμιλος HHG

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Όμιλος HHG (Hellenic Healthcare Group), ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης στη χώρα μας, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και όραμα τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της χώρας διεθνώς σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, μαζί με το City Hospital, τη μοναδική ιδιωτική, μικτή χειρουργική κλινική στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, και το εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα Diaplasis, συμμετέχει στη πρωτοποριακή αυτή συνεργασία με τη δημιουργία της ειδικής Κάρτας Υγείας, για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων-μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και οι οικογένειές τους, θα έχουν προνομιακή πρόσβαση:

-στο City Hospital: μια κλινική δυναμικότητας 32 κλινών που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας από το 1992, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στελεχωμένη από διακεκριμένους ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με τμήματα γενικής χειρουργικής, μαιευτικό – γυναικολογικό, οφθαλμολογικό, ορθοπαιδικό και γαστρεντερολογικό-ενδοσκοπικό.

-στο κέντρο Diaplasis: το εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα, δυναμικότητας 97 κλινών, με δυνατότητα εσωτερικής και εξωτερικής νοσηλείας και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν: φυσικοθεραπεία, ρομποτική αποκατάσταση, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία σε εσωτερική πισίνα, θεραπευτική γυμναστική, ψυχολογική υποστήριξη, ειδική διατροφή, νοσηλευτική φροντίδα και συνεχή ιατρική παρακολούθηση, ενώ για τη μεταφορά των ασθενών η Diaplasis διαθέτει υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, καθώς και δυο ειδικά διαμορφωμένα μικρά λεωφορεία μεταφοράς ΑμεΑ.

-στα 6 κορυφαία θεραπευτήρια του Ομίλου HHG: το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ και το Creta InterClinic, καθώς και στα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα Healthspot που βρίσκονται σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιά. Δηλαδή, πρόσβαση σε νοσηλευτικές μονάδες που αποτελούν πρότυπα (Centers of Excellence) σε παγκόσμιο επίπεδο και σε 6.357 ιατρούς, 4.274 εργαζομένους, 1.438 κλίνες νοσηλείας, 9 ρομποτικά χειρουργικά συστήματα, 9 μαγνητικούς τομογράφους τελευταίας γενιάς, 19 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα και σε διαγνωστικές υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου.

Η διαδικασία χορήγησης θα ξεκινήσει άμεσα με την αποστολή αιτήσεων στα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπου η κάθε επιχείρηση δύναται να εγγράψει και το προσωπικό της. Οι κάτοχοι θα ενημερώνονται για τις προνομιακές τιμές και παροχές από τις γραμματείες των υγειονομικών δομών». 

Π.Μπ.