Αναστάτωση στο Γυμνάσιο της «Λογγά»… με προεκτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Αναστάτωση στο Γυμνάσιο της «Λογγά»… με προεκτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Γυμνάσιο της Λογγά από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση του Δήμου Μεσσήνης στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή, ομάδα από πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής «εισέβαλε» στο σχολείο με αγροτικό και άλλα οχήματα… παρουσία και Αστυνομίας, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, με σκοπό να «πάρουν» αίθουσες που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα, και οι οποίες  ισχυρίζονται πως τους ανήκουν, ερχόμενοι σε διαφωνία με το διευθυντή του Γυμνασίου που σημειώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση εν ισχύ… 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό οδήγησε τους μαθητές σε δίωρη αποχή χθες από τα μαθήματά τους, καθώς, εκτός των άλλων, διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη είσοδο «εξωσχολικών», σε περίοδο πανδημίας μάλιστα, που τόσο οι ίδιοι όσο και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται “self test” και ειδικά έγγραφα για να μπουν στο σχολικό συγκρότημα. 

Κατά τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Τάσος Τσερπές, εκτόξευσε ακόμα πιο βαριές καταγγελίες, μιλώντας για καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας, ενώ καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για εξυπηρέτηση «μικροπαραταξιακών» συμφερόντων και ότι αρνείται να εφαρμόσει τη νομιμότητα για να μη δυσαρεστήσει ψηφοφόρους της. 

Ζήτησε δε, να επιληφθούν του θέματος και να πάρουν θέση άμεσα τόσο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Πεφάνης όσο και ο περιφερειακός κ. Οικονομόπουλος, ενώ άφησε ερωτηματικά και για την παρουσία της Αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο. 

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι προσωπικές διαφορές δε θα πρέπει να επιλύονται στο χώρο του σχολείου… Πάντως, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει έντονα και την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη.