65 σύνεδροι από τη Μεσσηνία στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. και δύο υποψηφιότητες για το νέο όργανο

65 σύνεδροι από τη Μεσσηνία στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. και δύο υποψηφιότητες για το νέο όργανο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το έκτακτο συνέδριο τoυ Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, 30 και 31 Μαρτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτό θα μετέχουν 3.500 σύνεδροι, που έχουν εκλεγεί από τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, συν 1.000 αριστίνδην (μέλη της απερχόμενης ΚΠΕ, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, Γραμματείς ΝΕ), όπως ορίζει το καταστατικό.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, θα συμμετέχουν 59 σύνεδροι συν έξι αριστίνδην, ο γραμματέας της Ν.Ε. Δημήτρης Ανδριανόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα Μενέλαος Γερονικολός, Γιάννης Διονυσόπουλος και Παναγιώτης Αλευράς και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου.
 
Τα ονόματα των Μεσσήνιων συνέδρων
 
Τ.Ο. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΕΝΝΑΤΟΥ ΗΛΙΑΝΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ, ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ, ΚΟΡΡΕ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΛΑΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑΜΑΝΕΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΞΙΒΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΠΑΡΠΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΕΛΕΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΙΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΚΑΡΥΠΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΣΚΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΜΠΑΡΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
Τ.Ο. ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΛΥΡΕΝΤΖΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
Τ.Ο. ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΖΟΥΖΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΛΙΓΓΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
 
Τ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΛΥΒΑ ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΙΣΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, θα εμπλουτίσει και θα επιβεβαιώσει το «Σχέδιο Ελλάδα», θα επικυρώσει τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας, η οποία για το νέο φορέα είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ με στόχο την ομογενοποίηση του κόμματος, θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα και βάζοντας τέλος στον κύκλο των συνιστωσών, που θα πρέπει να αδρανοποιηθούν.
Παράλληλα, θα εκλεγούν νέα όργανα χωρίς ποσοστώσεις και αναλογίες. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι εσωκομματικές «φυλές» προετοιμάζονται πυρετωδώς, με στόχο την εκλογή όσο το δυνατό περισσότερων μελών στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Στα στρατηγεία, μάλιστα, του συνεδρίου εντείνονται οι ζυμώσεις, με τους επιτελείς να γράφουν και να σβήνουν ονόματα, υπολογίζοντας ταυτόχρονα πόσους και ποιους θα εντάξουν στις γραμμές τους.
Να σημειωθεί ότι τη μερίδα του λέοντος στους εκλεγμένους συνέδρους έχουν εξασφαλίσει τα στρατόπεδα της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Μεσσηνία υποψηφιότητα για το νέο όργανο θα θέσουν οι Μενέλαος Γερονικολός και Γιώργος Κατσούλης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το συνέδριο θα αρχίσει αύριο το πρωί στις 10.30, με ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Θα ακολουθήσουν ομιλίες συνέδρων και οι ψηφοφορίες για καταστατικό, πολιτική εισήγηση και ψηφίσματα.
Την Κυριακή (8.00-14.00) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Το μεσημέρι, στη 1.30, στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Α.Π.