«Μπαράζ» θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων το τριήμερο

«Μπαράζ» θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων το τριήμερο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λιγότερο από μία εβδομάδα στη Μεσσηνία, με το θρήνο να μην έχει τελειωμό.

Μετά το χαμό δύο ανθρώπων την προηγούμενη Τρίτη, οδηγοί μηχανών, ο ένας 62 ετών στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας και ο άλλος 23 ετών στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα Λογγά, ο κύκλος του θανάτου συνεχίσθηκε και το τριήμερο, με άλλους δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακόμα και χθες το μεσημέρι στην πόλη της Καλαμάτας σημειώθηκαν δύο σοβαρά τροχαία, το ένα χωρίς τραυματισμό και το άλλο με τον τραυματισμό μιας γυναίκας.

Τραγικό ατύχημα
Από τα τραγικά ατυχήματα ήταν ο θάνατος 52χρονου πυροσβέστη, που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα εν ώρα υπηρεσίας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο 52χρονος πυροσβέστης, που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και βρισκόταν σε υπηρεσία, κινούνταν με το πυροσβεστικό όχημα επί της εθνικής οδού Πύργου-Μεθώνης.

Στο ύψος του Άνω Καλό Νερού ο άτυχος πυροσβέστης διαπίστωσε ότι στη μέση του δρόμου υπήρχε μια κλάρα από ελιά και κατέβηκε από το υπηρεσιακό όχημα, προκειμένου να την απομακρύνει. Τότε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 65χρονος τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Ο 52χρονος διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Η κηδεία του άτυχου 52χρονου έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους, παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική ανέφερε:

«Εχθές το βράδυ, το Π.Σ. 1894 όχημα του Π.Κ. Κυπαρισσίας επέστρεφε από δασική περιπολία στην περιοχή της Ελαίας προς την υπηρεσία του. O Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Μπούρας Κανέλος, ετών 52, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Από την πλευρά της, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας εξέφρασε τη βαθιά λύπη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 52χρονου συνάδελφου τους για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του.

Στο Ζευγολατιό
Το βράδυ του Σαββάτου άλλο ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στοίχισε τη ζωή σε έναν 56χρονο.

Ο 56χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του από το Μελιγαλά προς το Ζευγολατιό και στην περιοχή του Ζευγολατιού, για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με πυροσβεστικό όχημα που διερχόταν εκείνη τη στιγμή και οδηγούσε ένας 60χρονος.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 56χρονος.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Καλαμάτα
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα σημειώθηκαν άλλα δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα

Λίγο μετά τις 2.30 αυτοκίνητο, που βγήκε από κάθετο δρόμο στη Νέα Είσοδο, χτύπησε μηχανάκι που οδηγούσε μια 30χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.

Ελάχιστη ώρα αργότερα, στην τελευταία γέφυρα του Νέδοντα, στη συμβολή με την οδό Λυκούργου, άλλο αυτοκίνητο, υπό άγνωστες συνθήκες, καρφώθηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γέφυρας, τα οποία ευτυχώς συγκράτησαν το όχημα και δεν έπεσε στην κοίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός του οχήματος είναι καλά στην υγεία της.

6 τραυματίες
Τέλος, άλλο ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον κόμβο «Λαδά», στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός. Δύο αυτοκίνητα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Α.Τ. Πύλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη