Ανεμβολίαστοι οι 15 από τους 16 ασθενείς της κλινικής Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ανεμβολίαστοι οι 15 από τους 16 ασθενείς της κλινικής Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας

32 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες στη Μεσσηνία

2.972 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 32 εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία. Έτσι ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ήταν χθες 21,57, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού 20,01.

Σοβαρότερο πρόβλημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει ο Νομός Κορινθίας, όπου χθες ανακοινώθηκαν 80 κρούσματα, με μέσο όρο για τις τελευταίες επτά μέρες τα 49. Μετά δε την Κορινθία ακολουθεί η Μεσσηνία.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό θετικότητας για τη Μεσσηνία στο σύνολο των ελέγχων από 12 έως 18 Ιουλίου ήταν 1,11%.

Ελένη Αλειφέρη: Έκκληση προς ανεμβολίαστους και φόβοι για δύσκολες καταστάσεις
Χθες, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενο να γεμίσει η κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αφού τα καταγραφόμενα ενεργά κρούσματα είναι πάρα πολλά, ενώ υπάρχουν κι αυτά που είναι ασυπτωματικά.

Η κα Αλειφέρη συμπλήρωσε ότι περίμενε αυτή την πίεση στην κλινική, ενώ έκανε γνωστό ότι 15 από τους 16 ασθενείς είναι ανεμβόλιαστοι, κάτι που αποδεικνύει όσα λένε οι επιστήμονες σχετικά με την αξία του εμβολιασμού.

Επίσης, ανέφερε ότι από τα 16 άτομα τα περισσότερα είναι νέα (από 17 έως 35), κάτι που προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία. Όμως, είναι θέμα χρόνου κατά την ίδια να νοσήσουν και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, κάτι που θα αλλάξει κατά πολύ τις συνθήκες στη συγκεκριμένη κλινική.

Αναστολή της ΜΕΘ Covid 19
Εδώ και μερικές μέρες κανένας ασθενής δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Covid και η κα Αλειφέρη ανακοίνωσε πως έχει ανασταλεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, κι αν δεν παρουσιαστεί κάποιο μεγάλο πρόβλημα στην 6η ΥΠΕ, δε θα λειτουργήσει ξανά και τα περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ Covid 19 θα διακομίζονται στην Πάτρα.

Κίνδυνος οι ανεμβολίαστοι
Κλείνοντας η κυρία Αλειφέρη δήλωσε ότι δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στο θέμα της παροχής υπηρεσιών, αλλά απευθυνόμενη στους δεύτερους, είπε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η αιτία να μεταφερθεί το πρόβλημα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που θα νοσήσουν βαριά.

Έτσι, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, κι αυτό πλέον μπορεί να γίνει γρήγορα, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα οι νέοι.

Π.Μπ.