Ξεκινά από εβδομάδα ο κατ’ οίκον εμβολιασμός πολιτών στην Καλαμάτα

Ξεκινά από εβδομάδα ο κατ’ οίκον εμβολιασμός πολιτών στην Καλαμάτα

Ήδη έχουν ξεκινήσει να ρυθμίζονται τα πρώτα ραντεβού από ιδιώτες γιατρούς για τον εμβολιασμό πολιτών κατ’ οίκον στη Μεσσηνία, ενώ από Δευτέρα θα γίνει ο τελικός προγραμματισμός και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Αυτό μας διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, μετά και τη ρύθμιση των τελευταίων εκκρεμοτήτων.

Εμβολιασμοί

Ο κ. Τζωρτζίνης επισήμανε ότι καταλυτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα στελέχη του οποίου έχουν ετοιμάσει καταλόγους με άτομα που βρίσκονται κατ’ οίκον σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας.

Παράλληλα, θα υπάρξει βοήθεια από τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους κατοίκους των περιοχών τους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μάς διευκρίνισε ακόμη ότι από την εικόνα που έχουν σχηματίσει μέχρι τώρα δεν είναι πάρα πολλά τα άτομα στα οποία πρέπει να γίνει εμβολιασμός στο σπίτι, ενώ διαβεβαίωσε ότι στη Μεσσηνία όσοι δηλώσουν επιθυμία να κάνουν το εμβόλιο, θα εμβολιασθούν όλοι.

Δημοτικό όχημα

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κάνει γνωστό ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει προς χρήση δημοτικό όχημα μαζί με τον οδηγό του, προκειμένου να βοηθήσει στη δράση κατ’ οίκον εμβολιασμών από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Στόχος η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών και η εξυπηρέτηση πολιτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του δράσεις που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.