Υψηλού επιπέδου ιατρικά συνέδρια στην Καλαμάτα

Υψηλού επιπέδου ιατρικά  συνέδρια στην Καλαμάτα

Σημείο αναφοράς η πόλη της Καλαμάτας για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, όσον αφορά στην πραγματοποίηση συνεδρίων και επιστημονικών συζητήσεων, με εκατοντάδες μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας να βρίσκονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα συμμετέχοντας σε συνεδριακές εργασίες υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμος Καλαμάτας, σε σχετική του ανακοίνωση,  στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, καθώς -μεταξύ άλλων- βοηθούν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του 45ου Πανελληνίου Παιδοδοντικού Συνέδριου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και κατά το άνοιγμα των εργασιών της 5ης Πανελλήνιας Επιστημονικής Συνάντησης με θέμα «Νεότερα δεδομένα – Σύγχρονες θεραπείες σε: Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις Ανοσοανεπάρκεια», στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων έπλεξε το εγκώμιο του Π. Νίκα τονίζοντας ότι η πολυετής προσφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι είναι ήδη ορατό το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε το οραματικό στοιχείο που διακρίνει τον Κ. Μπακογιάννη, τόσο στην τωρινή του θητεία ως δήμαρχος Αθηναίων όσο και στην αμέσως προηγούμενη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και αναφέρθηκε στην πολύχρονη μεταξύ τους φιλία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι δράσεις και τα έργα του θα μεταμορφώσουν την ελληνική πρωτεύουσα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.