Οι φυσιολάτρες του «Ευκλή» γνώρισαν και περπάτησαν τη Μανιάτικη Γη

Οι φυσιολάτρες του «Ευκλή» γνώρισαν και περπάτησαν τη Μανιάτικη Γη

Την περασμένη Κυριακή (19/9) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξόρμησαν στα Σωτηριάνικα με τους πλούσιους ελαιώνες και τα πανέμορφα πετρόκτιστα καλντερίμια, για να γνωρίσουν το φαράγγι του Ριντόμου.

Στο χωριό τούς περίμενε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βασιλική Μητσέα, για να τους ξεναγήσει στην περιοχή και να τους οδηγήσει μέσα από το πετρόκτιστο καλντερίμι στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ριντόμου και στη γέφυρα της Πάνω Κοσκάρακας.

Επισκέφθηκαν το γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου (12ου – 13ου αιώνα), την ανακαινισμένη εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Κυριακής (13ος αιώνας) με το αλωνάκι μπροστά της και στην περιοχή «Δροσοπηγή» τη Μονή Αγίου Νικολάου, βυζαντινής εποχής (17ου αιώνα).

Ξεκινώντας την εξερεύνηση στο Ρίντομο, πατώντας τις μεγάλες πέτρες αντηχούσαν οι ομιλίες και τα γέλια των πεζοπόρων, απόλαυσαν τη δροσιά του φαραγγιού και φτάνοντας στο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακας, όπου ήταν και η έξοδός τους, η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου τούς υποσχέθηκε ότι σε επόμενη δράση θα περπατήσουν τη συνέχεια του Ριντόμου έως την παραλιακή Σάντοβα.

Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στη γραφική πλατεία του Κάμπου, όπου ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας κρύες μπύρες και μεζέδες.

Επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι η εξόρμηση (3 Οκτωβρίου) στο γειτονικό Πάρνωνα, όπου θα γνωρίσουν το μονοπάτι από Πραστό έως Καστάνιτσα στο καστανοδάσος της Τσακωνιάς!