Εγκαινιάστηκε η πεζοπορική διαδρομή «Κάτω Καρβέλι – Καρβέλι»

Εγκαινιάστηκε η πεζοπορική  διαδρομή «Κάτω Καρβέλι – Καρβέλι»

Με τη συμμετοχή στην πεζοπορία να ξεπερνά τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκαν προχθές τα εγκαίνια της πεζοπορικής διαδρομής «Κάτω Καρβέλι – Καρβέλι». Πρόκειται για δράση που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρβελαίων και στόχο είχε τη διατήρηση και ανάδειξη πεζοπορικών μονοπατιών, προκειμένου να αναδειχθεί η ορεινή περιοχή του Δήμου Καλαμάτας ως πεζοπορικός προορισμός.

Το προηγούμενο διάστημα το πεζοπορικό μονοπάτι συντηρήθηκε από εθελοντές – λάτρεις της φύσης στη διαδρομή Κάτω Καρβέλι – Καρβέλι, ενώ παρέμβαση έγινε και στο μονοπάτι Άνω Βέργα  – κρατήρας Καλάθι.

Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα για τους συμμετέχοντες στην πεζοπορία, στην πλατεία του Καρβελίου.

Η αλήθεια είναι ότι οι φορείς των Δήμων και των Περιφερειών είναι λίγο πιο ενεργοί απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν, άργησαν όμως πολύ να καταλάβουν πόσο καλό μπορεί να κάνει στη χώρα ένα είδος τουρισμού 365 ημερών το χρόνο.

Ακόμη και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που έχει κάπως διευκολύνει τη δυνατότητα να καθαρίσεις π.χ. ένα μονοπάτι, η γραφειοκρατία για να εξασφαλίσεις την απαραίτητη χρηματοδότηση είναι αποκαρδιωτική.

Αν δεν υπήρχαν εθελοντές με γούστο και μεράκι, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο έτυχε να βρεθούν σε έναν τόπο και να ζήσουν εκεί, δε θα βλέπαμε τέτοια άνθηση στα πεζοπορικά δίκτυα ανά την επικράτεια.

Είναι πλέον αναγκαίο να αναδείξουμε το φυσικό μας πλούτο. Οφείλει ο καθένας από εμάς να βρει τα παλιά μονοπάτια του τόπου του και να τα υποδείξει στους τοπικούς συλλόγους. Μπορούν να γίνουν θαύματα!
Α.Π.