Ξεκίνησαν με κανό από τον Λαγκούβαρδο και τους εντόπισε το Λιμενικό στην Κορώνη

Ξεκίνησαν με κανό από τον Λαγκούβαρδο και τους εντόπισε το Λιμενικό στην Κορώνη

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε χθες το πρωί, όταν έπειτα από ανάρτηση του «Θάρρους» έγινε γνωστό ότι δύο Γερμανοί επιβιβάστηκαν την Τετάρτη σε κανό, προκειμένου από τον Λαγκούβαρδο να μεταβούν στη νήσο Πρώτη και από τότε δεν τους είδε κανείς.

Τελικά, όλη αυτή η δημοσιοποίηση εντατικοποίησε τις έρευνες που από την Πέμπτη πραγματοποιούσαν Λιμενικό και Αστυνομία και οι δύο Γερμανοί εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους στη θαλάσσια περιοχή της Κορώνης από σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Το χρονικό της «εξαφάνισης»
Ανάστατος επικοινώνησε με το «Θάρρος» το βράδυ της Κυριακής κάτοικος του Λαγκούβαρδου για να μας ενημερώσει ότι από την περασμένη Τετάρτη δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής δύο Γερμανοί, οι οποίοι ξεκίνησαν από την παραλία της περιοχής για να φτάσουν στη νήσο Πρώτη, όπως οι ίδιοι του είχαν πει.

Οι Γερμανοί έφθασαν και κατασκήνωσαν στα πεύκα πάνω από τη γνωστή παραλία την Τρίτη, ενώ την επομένη αποφάσισαν να επισκεφθούν με τα κανό τους τη νήσο Πρώτη. Ο κάτοικος μας μετέφερε ότι ο καιρός ήταν κακός και τους συμβούλεψε να μη δοκιμάσουν να ξεκινήσουν για το νησί, ωστόσο αυτοί ήταν αποφασισμένοι ότι θα τα καταφέρουν. Έτσι τους άφησε, ενώ ο ίδιος πήγε να μαζέψει τη βάρκα του από τη θάλασσα λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας και από τότε δεν τους ξαναείδε.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσουν τον ρώτησαν πού να αφήσουν το αυτοκίνητό τους, ένα Renault Kangoo, για να είναι ασφαλές, με τον ίδιο να τους προτρέπει να το μετακινήσουν κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον κεντρικό δρόμο.

Από τότε το αυτοκίνητό τους παρέμενε αμετακίνητο στο σημείο, ενώ οι δύο άντρες, ηλικίας περίπου 35 ετών, δεν είχαν εμφανιστεί.

Την Πέμπτη ο κάτοικος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, με τις Αρχές να του απαντούν ότι ο καιρός δεν ήταν καλός για να φτάσουν στην Πρώτη και γενικότερα για να ξεκινήσουν εκείνη τη στιγμή έρευνες, ενώ ανέφεραν ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από την οικογένειά τους ούτε οι ίδιοι έχουν εκπέμψει “SOS”.

Τελικά, την Παρασκευή καΐκι πήγε μέχρι τη νήσο Πρώτη, έλεγξε το νησί, αλλά πουθενά δεν εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες, ούτε και τα κανό τους.

Αυτό που ανησύχησε ακόμα περισσότερο τον κάτοικο της περιοχής ήταν ότι το όχημά τους παρέμενε στο ίδιο σημείο.

Από την πλευρά του Λιμεναρχείου έγιναν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή τις επόμενες μέρες, χωρίς όμως να εντοπισθεί κάτι, ενώ μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Αρχών για εξαφάνιση από οικογένεια ή πρεσβεία.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, ενώ μέσω πρεσβείας άρχισε αναζήτηση των οικογενειών τους.

Ο εντοπισμός στην Κορώνη
Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος χθες το πρωί, οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας και Λιμενικού εντατικοποιήθηκαν, με τη μεν Αστυνομία να σπεύδει στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητο και να ψάχνει τη γύρω περιοχή, καθώς και το όχημα, ενώ το Λιμενικό έψαχνε τους δύο Γερμανούς στη θάλασσα.

Το μυστήριο, λοιπόν, λύθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, όταν σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας εντόπισε τους δύο Γερμανούς κοντά στο ακρωτήριο Ακρίτας καλά στην υγεία τους, χωρίς προφανώς να έχουν αντιληφθεί την κινητοποίηση που είχε στηθεί για τη ζωή τους.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν…

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πύλου
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στα πλαίσια αναζήτησης, εντοπίστηκαν από το πλωτό ΠΛΣ-143 υπαγωγής Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας απογευματινές ώρες της σήμερον στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Ακρίτα Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι δυο (02) άνδρες Γερμανοί υπήκοοι, χειριστές κανό, ηλικίας 53 και 31 αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει πρωινές ώρες της 06-10-2021 από την παραλία “Λαγκούβαρδου” για να μεταβούν στη νήσο «Πρώτη» Δήμου Τριφυλίας, για τους οποίους, κάτοικος της περιοχής ανησυχώντας για την υγεία τους, καθώς το αυτοκίνητο παρέμενε στην περιοχή πλησίον της παραλίας “Λαγκούβαρδου” κινητοποίησε τις τοπικές αρχές, ώστε να προβούν στην αναζήτησή τους.

Οι ανωτέρω δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν επιθυμούν βοήθεια συνεχίζοντας το ταξίδι τους με επόμενο προορισμό την Κορώνη. Στις έρευνες προς εντοπισμό συμμετείχαν τα πλωτά σκάφη των λιμενικών αρχών Καλαμάτας, Κατακόλου και Πύλου, καθώς και ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος της περιοχής.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση