Με 5 πτήσεις την εβδομάδα από το 2022 η JET2holidays στην Καλαμάτα

Με 5 πτήσεις την εβδομάδα από το 2022 η JET2holidays στην Καλαμάτα

Μαζί της στην τουριστική απογείωση θέλει να πάρει τη Μεσσηνία η μεγάλη τουριστική εταιρεία της Αγγλίας JET2holidays, η οποία έχει και δική της αεροπορική εταιρεία, και για το σκοπό αυτό χθες στην περιοχή βρέθηκε ο CEO, Steve Heapy.

Ο κ. Steve Heapy είχε συνάντηση και παρουσίαση της εταιρείας και των στόχων της σε επιλεγμένους επαγγελματίες του τουρισμού και φορείς, ενώ ανακοίνωσε ότι από το 2022 η εταιρεία θα έχει πέντε πτήσεις την εβδομάδα (από τις δύο που είχε φέτος) για Καλαμάτα και επανέλαβε ότι ως εταιρεία χρειάζονται περισσότερα δωμάτια και ξενοδοχεία στην περιοχή μας.

Η εταιρεία της JET2holidays, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO, επενδύει στην περιοχή, δρομολογώντας τη σύνδεση της Καλαμάτας, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με επιπλέον προορισμούς, μέσω γραμμών χαμηλού κόστους. Ταυτόχρονα, προωθεί πωλήσεις τουριστικών πακέτων σε καταλύματα πολλαπλών κατηγοριών. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους 12 μήνες το site της εταιρείας δέχθηκε 156 εκατομμύρια επισκέψεις.

Αύξηση πτήσεων

Ο CEO της JET2holidays βρέθηκε στη Μεσσηνία με όλη την ομάδα συνεργατών του, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του έχει συνολικά 14 προορισμούς στην Ελλάδα. Είναι κυρίαρχη εταιρεία στους προορισμούς στη Μεσόγειο και ήδη αναπτύσσει περαιτέρω τον αεροπορικό της στόλο και το πτητικό της έργο.

Την παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο Grecotel Filoxenia άνοιξε ο βασικός τουριστικός πράκτορας της εταιρείας στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στη Μάνη, Χαράλαμπος Δουφεξής.

Με τη σειρά του ο κ.  Heapy παρουσίασε την εταιρεία, τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς και τις δυνατότητες που υπάρχουν. «Θέλουμε να είναι γεμάτη κάθε θέση στα αεροπλάνα μας και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι οι τουρίστες μας. Γι’ αυτό θέλουμε περισσότερα δωμάτια και περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή σας», τόνισε στην ομιλία του.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από την επόμενη χρονιά θα είναι η μοναδική εταιρεία με τόσες πτήσεις από την Αγγλία για Καλαμάτα και γι’ αυτό θέλει να ισχυροποιηθεί η συνεργασία που έχει με τους ξενοδόχους της περιοχής και να εξασφαλίσει νέες συνεργασίες.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περιοχής μας, είπε ότι η ιστορία και η κουλτούρα της, μαζί με το γεγονός ότι  απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, είναι στα βασικά της πλεονεκτήματα, προσθέτοντας ότι η Καλαμάτα είναι μια φανταστική πόλη με πολύ ωραίες παραλίες. Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, ιδανική περιοχή για διακοπές, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να βρει κάποιο αρνητικό και λέγοντας ότι ακόμα και «σήμερα που είμαι εδώ έχουμε λιακάδα!».

Μεγαλύτερο αεροδρόμιο

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σημείωσε ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, καθώς χρειάζεται να εξυπηρετεί περισσότερες πτήσεις. Τέλος, εκτίμησε ότι η τουριστική αγορά έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και το καλοκαίρι του 2022 θα είναι πολύ δυνατό τουριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι η εταιρεία εξοπλίζεται με 75 ολοκαίνουργια αεροσκάφη, με ακαθάριστη αξία συναλλαγής 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια, και θα χαρεί να ανακοινώσει περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στη Μεσσηνία.

Την παρουσίαση παρακολούθησε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου  Ελλάδος, μεσσηνιακής καταγωγής, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η φετινή χρονιά εξέπληξε ευχάριστα τον τουριστικό κλάδο, χωρίς όμως να λύνει ουσιαστικά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία και τις προοπτικές της, είπε: «Ο λόγος που εξελέγην εδώ και όχι στην Κρήτη είναι γιατί έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σπίτι μας. Όλοι πρέπει να γυρίζουν σπίτι τους και πρέπει να τιμούν το σπίτι τους. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουμε. Το μεγάλο στοίχημα της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο της Μεσσηνίας, είναι να χτυπήσει τη νέα τουριστική οικονομία που είναι αυτή της δεύτερης κατοικίας. Εάν δεν μπορεί η Πελοπόννησος, δεν μπορεί κανένας. Έχουμε τις εκτάσεις, έχουμε τις δυνατότητες να φέρουμε Βορειοευρωπαίους και Κεντροευρωπαίους για μόνιμη κατοικία μετά τη συνταξιοδότησή τους στην Ελλάδα. Έχουμε το νομικό πλαίσιο, έχουμε το φορολογικό καθεστώς, έχουμε τη γη. Το μόνο που μας λείπει είναι το μυαλό». 

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Heapy τον πιο χαρισματικό άνθρωπο που έχει συναντήσει στο τουριστικό στερέωμα και πρόσθεσε: «Με άλλα τρία, τέσσερα, πέντε τέτοια σημαντικά κεφάλια του ευρωπαϊκού τουρισμού μπορούμε να γίνουμε προορισμός και ποιότητας, αλλά και προτεραιότητας, που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Γιατί να πετάμε χαμηλά;  Ο κόνδορας πετάει ψηλά».

Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας στην παρουσίαση παρευρέθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι ο σχεδιασμός της εταιρείας συμβαδίζει με τις εξελίξεις και τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του αεροδρομίου εκ μέρους της Πολιτείας, καθώς και με την προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας για οργάνωση, ανάδειξη και διάθεση του χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της περιοχής.

Της Βίκυς Βετουλάκη