«Μπάλλος»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα πρώτα βήματά του – Προσοχή και σήμερα!

«Μπάλλος»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα πρώτα βήματά του – Προσοχή και σήμερα!

Για ακόμα μια φορά πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της Καλαμάτας

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης έφτασε και στη Μεσσηνία η κακοκαιρία  «Μπάλλος», χωρίς μέχρι χθες το βράδυ να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που όμως μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αφού αναμενόταν συνέχεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 που ενημέρωνε τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ τους καλούσε να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που καταγράφηκε στην Καλαμάτα και παρατηρείται κάθε φορά που βρέχει έντονα, είναι ότι συγκεκριμένοι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αναπλαστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, δε δόθηκε βαρύτητα στις υποδομές και ειδικότερα στην απορροή των υδάτων.

Ειδικότερα, αναφερόμαστε στις οδούς Φραντζή, Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και Φαρών, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στα γνωστά σημεία των οδών Αναγνωσταρά και Κρήτης.

Το ζήτημα είναι ότι όλα τα παραπάνω σημεία είναι γνωστό ότι γίνονται απροσπέλαστα όταν βρέχει και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή, όταν περάσει η κακοκαιρία, να εξετάσει σοβαρά τι μπορεί να κάνει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δύσκολη αναμένεται και η σημερινή μέρα, οπότε θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση