Παρεμβάσεις σε φρεάτια ομβρίων υδάτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Παρεμβάσεις σε φρεάτια ομβρίων υδάτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα φαίνεται ότι δε “χόρεψε” στους ρυθμούς του “Μπάλλου”, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας. Βέβαια, προβλήματα υπήρξαν, αλλά μπροστά στις εικόνες άλλων περιοχών εδώ δεν είχαμε της ίδιας έκτασης καταστροφές.

Φυσικά, οι δρόμοι της πόλης πλήρωσαν και πάλι τη… νύφη (σ.σ. αυτό γίνεται και με μικρής έντασης βροχή), καθώς οι περισσότεροι πλημμύρισαν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την οδό Φαρών, κάτω από το ύψος της Κρήτης.

Πάντως, χθες η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα. Έτσι, να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στις οδούς Σιδηροδρομικού Σταθμού και Φραντζή, μέσω τοπικών πυκνώσεων στα φρεάτια ομβρίων υδάτων, ζήτησε, σε πρώτη φάση, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε αυτοψία στο σημείο, παρουσία του αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε οδηγίες προκειμένου, πέραν των άμεσων επεμβάσεων, να αναζητηθούν λύσεις τεχνικών έργων που θα αντιμετωπίσουν συνολικά το εν λόγω πρόβλημα σε σημεία του κέντρου.
Α.Π.