Μικρά δημοτικά…

Μικρά δημοτικά…

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πνευμονολόγου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διευθυντή της Κλινικής Covid-19, Νίκου Γραμματικόπουλου, ξεκίνησε προχθές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Πολίτης, υιοθετώντας την πρόταση του Μανώλη Μάκαρη, κάλεσε το Σώμα να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του Νίκου Γραμματικόπουλου, ενώ φορτισμένο συναισθηματικά χαιρετισμό έκανε ο συνάδελφος του γιατρού, επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης…

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Γραμματικόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρόσθεσε ότι έδινε καθημερινά αγώνα για το συνάνθρωπο ασθενή στην Κλινική Covid-19, υπό αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

***

Η εκδήλωση του 1ου Φόρουμ Διπλωματίας που έγινε στην Καλαμάτα απέσπασε ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά υπήρξαν και καθοριστικές παρατηρήσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης, Κοσμόπουλος, ζήτησε την παρουσία περισσότερων διπλωματών – ομιλητών, προκειμένου η εκδήλωση να δικαιώνει τον τίτλο της.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ζήτησε παρεμβάσεις και ομιλία με περισσότερα διπλωματικά θέματα και λιγότερο ιστορικά, ενώ στάθηκε και στην ισχνή παρουσία των πολιτών.

Τέλος, ο Μανώλης Μάκαρης, από τον “Ανοιχτό Δήμο- Ενεργοί Πολίτες”, ζήτησε λιγότερους χαιρετισμούς και μεγαλύτερη ουσία.

***

Με αφορμή σχετική τοποθέτηση του Δημήτρη Οικονομάκου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” για την πολιτική του Δήμου με τις στειρώσεις αδέσποτών ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας ανέφερε ότι γίνονται 120 το χρόνο, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος, ενώ το πρόγραμμα του Δήμου για την αντιμετώπιση των αδέσποτων δεν περιλαμβάνει μόνο τις στειρώσεις, αλλά ένα σύνολο δράσεων και περίθαλψης των αδέσποτων.
Α.Π.